Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla restorasyonu tamamlanan Yıldız Sarayı'nın açılış töreni gerçekleşti. Peki, Yıldız Sarayı nerede, giriş ücreti var mı, ne kadar? İşte detaylar...

İzmir’de Elektrik Akımı Nedeniyle Yaşamını Yitiren Özge Ceren Deniz ve İnanç Öktemay'ın Ölümüyle İlgili Davada Bugün Neler Yaşandı? İzmir’de Elektrik Akımı Nedeniyle Yaşamını Yitiren Özge Ceren Deniz ve İnanç Öktemay'ın Ölümüyle İlgili Davada Bugün Neler Yaşandı?

Yıldız Sarayı Nerede ve Ne Zaman Yapıldı?

Yıldız Sarayı, Sultan III. Selim'in annesi Mihrişah Sultan için inşa edilmiş olup, özellikle II. Abdülhamit döneminde Osmanlı Devleti'nin ana sarayı olarak kullanılmıştır. İstanbul'un Beşiktaş ilçesinde, Boğaz'a hakim yüksek bir arazi üzerine kurulmuştur. Saray, 19. yüzyılın ikinci yarısında yapılmış olup, geniş bahçeleri, köşkleri ve çeşitli yapılarıyla dikkat çeker.

Giriş Ücreti ve Müzekart Geçerliliği

Yıldız Sarayı'nın ziyaretine Ağustos ayının sonuna kadar ücretsiz olarak devam edileceği duyurulmuştur. Dolayısıyla, geçici bir süre için giriş ücreti alınmayacak. Ancak ilerleyen dönemde bu konuda güncellemeler yapılabilir. Ayrıca, müzekart sahiplerinin de Yıldız Sarayı'nı ziyaret ederken avantajlı olacağını belirtmek gerekir.

669A563705089E4Aaa595020

Sarayın Özellikleri ve Tarihi

Yıldız Sarayı, Osmanlı İmparatorluğu'nun son dönemlerinde önemli bir yönetim merkezi ve padişahın son ikametgahı olarak tarihe geçmiştir. 500.000 metrekarelik geniş bir alana yayılan saray kompleksi, devlet işlerinin yürütüldüğü ana saray, özel hayatın geçtiği harem bölümü ve çevresindeki bahçeleri ile tanınır. II. Abdülhamit döneminde, saray çevresinde tiyatro, müze, kütüphane gibi kültürel ve sanatsal yapılar da kurulmuştur.

669A58E005089E4Aaa595041

Editör: Havva Andırır