Osmaniye'nin yetiştirdiği usta âşıklardan biri olan Âşık Ozan Âşikâr (Abdullah Gizlice), 1 Ocak 1960 tarihinde dünyaya gelmiştir. Çiftçi bir ailenin beşinci çocuğu olan Gizlice, ilkokulu köyünde, ortaokulu ve liseyi ise Osmaniye'de tamamlamıştır. Askerlik görevini de yerine getirdikten sonra iki ayrı üniversiteden mezun olmuştur. 1985 yılında Osmaniye Merkez Endüstri Meslek Lisesi'nde göreve başlamıştır
Âşıklık geleneğine ortaokul yıllarında başlayan Gizlice, "Ozan Âşikâr" mahlasını bir televizyon programında canlı yayında Feryadî mahlaslı Maksut Koca ve Âşık İmamî tarafından almıştır. Ustasının olmasa da sanatında Âşık İmamî, Hilmi Şahballı ve Âşık Reyhanî'den etkilenmiştir. Özellikle etkileyici ve içten okuduğu bozlak ve ağıtları ile meşhur olan Gizlice, bu konuda pek çok âşığı da etkilemiştir. Hikâye anlatıcılığı ile de tanınan Âşıkâr, bu yönüyle de geleneği sürdürmektedir.
1997 yılından itibaren Uluslararası Çukurova Âşıklar Bayramı'nı düzenleyen Gizlice, ülke genelinde olduğu gibi Türk Dünyasında da âşık organizasyonlarına katılarak alanına hizmet etmektedir. Birçok organizasyonun hem hazırlık aşamasında görev almaktadır hem de programlarda sunuculuk yapmaktadır. Âşık şenliklerinde ve yarışmalarında düzenleme kurulu üyeliği, jüri üyeliği, sunuculuk vb. görevleri başarıyla yürütmektedir.
Sazda, sözde ve yöre türkülerinde usta olan Abdullah Gizlice, Çukurova âşıkları ve geleneği konusunda da çalışmalarını sürdürmektedir. Âşığın sahada yaptığı derlemeleri, "Osmaniye ve Yukarı Çukurova Ağıtları" adıyla OFAD tarafından yayımlanmıştır. Etkileyici ve yaşanmış hikâyeleri, sade dili ile özelde yörenin genelde ise Türk kültürünün izlerini yansıtmaktadır.
Halk oyunları ile de yakından ilgilenen Gizlice, 1987 yılında Halk Eğitim Merkezi'nde halk oyunları eğitmeni olarak görev yapmıştır. Ulusal halk oyunları hakemliği de yapan Ozan Âşikâr, halk oyunlarının kültürel zenginliklerini incelemek üzere alan taraması başlatmış ve özellikle Osmaniye ve Yukarı Çukurova'da halk oyunları, halk hikâyeleri, mahallî kıyafetler alaninda çeşitli çalışmalar yapmıştır. Osmaniye Folklor Araştırma Derneği (OFAD)'nin ilk üyelerindendir ve halen bu derneğin yönetim kurulu başkanlığını yürütmektedir.
Abdullah Gizlice, çeşitli etkinliklerde alana sağladığı katkılardan, yaptığı hizmetlerden ve çalışmalarından dolayı pek çok ödüle layık görülmüştür. Bu ödüllerden biri de ferdî çalışmalarından dolayı 2013 yılında Türk Folklor Kurumu Sivil Toplum kuruluşu tarafından verilen büyük ödüldür.
Ozan Âşikâr, âşıklık geleneğini yaşatırken vatan sevgisi, aile sevgisi, sevda, tabiat, gurbet, memleket vb. gibi hemen her konuda şiir yazmaktadır. Özellikle memleketinin dağları, yaylaları, ovaları, âşıkları; kısacası onu kendisi yapan bütün değerler, şiirlerinin mısralarını ve sözlü icrasını süsler. Türklük bilincini şiirlerine duygu dolu sözlerle yansıtmasını bilen ozan, halk edebiyatının değerli âşıklarına, Türkmen ellerine ve Kerkük'e her daim sevgisini ve vefasını dile getirerek kendisinden sonra gelen âşıklara örnek teşkil etmektedir.
Abdullah Gizlice'nin Katkıları:
Uluslararası Çukurova Âşıklar Bayramı'nı düzenlemesi
Âşık organizasyonlarına katılması ve alanına hizmet etmesi
Sazda, sözde ve yöre türkülerinde ustalığı
Çukurova âşıkları ve geleneği konusunda yaptığı çalışmalar