Erol Aksoy, 1 Ocak 1935 tarihinde İzmir’in Bayındır ilçesinde dünyaya gelmiştir. Türk tiyatrosunun önemli isimlerinden biri olarak tanınan Aksoy, eğitim hayatına Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde başlamış, ardından Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Tiyatro Enstitüsü’nden mezun olmuştur. Genç yaşta gazetecilik kariyerine adım atan Aksoy, 1957-1961 yılları arasında Ankara’da gazeteci olarak çalışmış, Ahmet Emin Yalman’ın Vatan gazetesinde köşe yazarlığı yapmıştır. Aynı dönemde Ankara Radyosu’nda Büyük Millet Meclisi Bülteni’ni yazmıştır.

Sahne ve Televizyon Kariyeri

1961 yılında Ankara Devlet Tiyatrosu’na sanatçı olarak katılan Aksoy, yedek subaylığını Ankara Etimesgut’ta tamamlayarak dönem birincisi olmuştur. Askerlik hizmetinin ardından, 1969 yılında TRT Ankara Televizyonu’na geçiş yapmış, burada Drama, Çocuk ve Kültür Bölümleri Müdürü olarak çeşitli programların yapımını ve yönetimini üstlenmiştir. Ayrıca, İngiltere’de BBC Uluslararası Televizyon Kursu’nu drama yapım ve yönetim dalında 1. derece ile tamamlamıştır.

MasterChef Erim Şanal kimdir, aslen nereli kaç yaşında? Erim Şanal ne iş yapıyor ve mesleği ne? MasterChef Erim Şanal kimdir, aslen nereli kaç yaşında? Erim Şanal ne iş yapıyor ve mesleği ne?

TRT’de geçirdiği 20 yıl boyunca “Şenlikgiller”, “Yaşadıkça” ve “Bir Gönül Perdesi” gibi dizi dramaların yazarlığını yapmış, yapımlarını gerçekleştirmiş ve yönetmenlik yapmıştır. Ayrıca, çeşitli programların sunuculuğunu üstlenmiş ve uluslararası televizyon toplantılarına katılarak jüri üyeliği yapmıştır.

İzmir Devlet Tiyatrosu ve Tiyatro Katkıları

1980 yılında TRT'den ayrılarak İzmir Devlet Tiyatrosu’na dönen Aksoy, 1991 yılında İzmir Devlet Tiyatrosu Müdürü olarak atanmıştır. Bu süreçte, Ankara Sanat Tiyatrosu'nda “OTLAK” ve İzmir Devlet Tiyatrosu'nda “Kösedağı’nın Köprüsü” adlı oyunları sahneye koymuştur. Tiyatro oyunculuğu ve yönetmenliği dışında, 20 film ve dizide rol almış ve Devlet Tiyatrosu’ndan emekli olduktan sonra da tiyatroya olan katkılarını sürdürmüştür.

Kişisel Hayatı ve Başarıları

Evli ve üç çocuk babası olan Erol Aksoy, Türk tiyatrosuna olan katkıları ve başarılarıyla tanınmaktadır. Tiyatro dünyasındaki uzun ve başarılı kariyeri, ona büyük bir saygınlık kazandırmış, sanat dünyasında önemli bir isim olarak kabul edilmiştir.

Editör: Mehmet Çetil