31 Mart Yerel Seçimlerinde resmi olmayan sonuçlara göre CHP'den Üsküdar belediye başkanı seçilen Sinem Dedetaş, İstanbul Büyükşehir Belediyesi İştirak Şirketi olan İstanbul Şehir Hatları A.Ş’de Genel Müdür olarak görev yapmaktaydı. Dedetaş'ın eşi, aslen nereli olduğu ve kaç yaşında olduğu merak konusu.

Figen Yüksekdağ, Kobani Davası ne kadar ceza verildi, neyle suçlandı? Figen Yüksekdağ, Kobani Davası ne kadar ceza verildi, neyle suçlandı?

SİNEM DEDETAŞ'IN KARİYERİ

1981 Eskişehir doğumlu olan Sinem Dedetaş, İstanbul Teknik Üniversitesi Gemi İnşaatı ve Deniz Bilimleri Fakültesi’nden gemi inşa yüksek mühendisi olarak mezun oldu. Kariyerine ulusal ve uluslararası firmalarda çalışarak başlayan Dedetaş, daha sonra eşiyle birlikte kendi şirketlerini kurdu.

2014 – 2016 yılları arasında TMMOB Gemi Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı üstlendi. 2019 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi İştirak Şirketi olan İstanbul Şehir Hatları A.Ş’ye Genel Müdür olarak atandı ve şirketin ilk kadın genel müdürü oldu.

SİNEM DEDETAŞ'IN EŞİ VE DİĞER GÖREVLERİ

Sinem Dedetaş, eşi Barış Dedetaş ile evlidir. Ayrıca 2023 yılında Uluslararası Toplu Taşımacılar Birliği (UITP) Su Yolu Komitesi başkanlığına seçilmiştir.

SİNEM DEDETAŞ'IN KARİYERİNDEKİ BAŞARILARI

Sinem Dedetaş'ın kariyerindeki başarıları ve Üsküdar belediye başkanı seçilmesinin detayları, onun başarılı bir kadın siyasetçi ve yönetici olarak göz önünde bulundurulmasını sağlıyor. Özellikle İstanbul Şehir Hatları A.Ş'deki genel müdürlük görevi, kadınların iş dünyasındaki başarısını vurgulayan önemli bir adım olarak değerlendirilebilir.