Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle Uşak Vali Yardımcılığı görevine getirilen Barış Demirtaş, göreve başladı. Demirtaş, İzmir Vali Yardımcılığı görevinden Uşak'a atanarak yeni görevine başladı.

Barış Demirtaş Kimdir ?

Kırklareli doğumlu olan Barış Demirtaş, eğitim hayatına Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'nde başladı ve buradan mezun oldu. Kamu görevine 2001 yılında Edirne Kaymakam adayı olarak adım atan Demirtaş, kariyerinde birçok ilçe kaymakamlığı ve vali yardımcılığı görevlerinde bulundu.

DEM Parti Iğdır İl Başkanı Mehmet Selçuk kimdir, nereli, kaç yaşında? Mehmet Selçuk tutuklandı mı, suçu ne? DEM Parti Iğdır İl Başkanı Mehmet Selçuk kimdir, nereli, kaç yaşında? Mehmet Selçuk tutuklandı mı, suçu ne?

Kariyerindeki Önemli Görevler

Barış Demirtaş, kamu yönetimi alanında geniş bir deneyime sahiptir. Kariyerine Edirne'de başlayan Demirtaş, Demirköy ve Kurucaşile ilçelerinde Kaymakam Vekilliği yapmıştır. Ardından çeşitli il ve ilçelerde kaymakamlık görevlerinde bulunan Demirtaş, Bingöl ve Giresun illerinde de vali yardımcılığı yapmıştır. İngiltere ve Japonya'da aldığı eğitimlerle uluslararası alanda da deneyim kazanan Demirtaş, Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde kamu hizmeti vermiştir.

Eğitim ve Akademik Başarılar

Demirtaş, Uludağ Üniversitesi Tarih Bölümü'nde yüksek lisans yapmış ve "Lozan Mübadele Sözleşmesinin Etkileri ve Sonuçları Üzerine Bir Araştırma" konulu teziyle yüksek lisans derecesi almıştır. Ayrıca iyi derecede İngilizce bilen Demirtaş, uluslararası ilişkiler alanında da çalışmalar yapmıştır.

Son Görevi ve Yeni Ataması

Demirtaş, son olarak İzmir Vali Yardımcılığı görevinde bulunmuş ve Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle Uşak Vali Yardımcısı olarak atanmıştır. Uşak ilindeki yeni görevine başlayan Demirtaş, kariyerindeki tecrübesini ve birikimini Uşak'a aktarmaya hazırdır.

Editör: Havva Andırır