Osmaniye Belediyesi tarafından düzenlenen Osmaniye Yer Fıstığı Festivali, 25-27 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilecek. Festival, ile  yer fıstığı üretimini geliştirmek ve bu ürünü daha geniş kitlelere tanıtmak amaçlanıyor.

1200X628-10

Belediye Başkanı İbrahim Çenet'in düzenlediği  hazırlık toplantısında, festivalin ayrıntıları, güvenlik ve etkinlik programı gibi ayrıntılar ele alındı.

Maxresdefault-114

Çenet, Osmaniye'nin yer fıstığının Avrupa Birliği'nden coğrafi tescili aldığını  ve bu festivalde, yer fıstığının tanıtım açısından büyük bir fırsat sunduğunu vurguladı.

I-159

"Yer fıstığımız  piyasada bulunan en iyi yer fıstığı ." diyen Çenet, festivalin şehre olan katkılarının önemini vurguladı. 

Peanut 6757509 1920

Osmaniye Yer Fıstığı Festivali, çeşitli etkinliklerle yerelde   ve ulusalda  keyifli günler yaşatacak.

254851

Başkan Durmuş ÖKSÜZ'den 19 Eylül Gaziler günü mesajı: Cennet vatanımız bizlere şehitlerimizin ve gazilerimizin emaneti Başkan Durmuş ÖKSÜZ'den 19 Eylül Gaziler günü mesajı: Cennet vatanımız bizlere şehitlerimizin ve gazilerimizin emaneti

Festival boyunca yer fıstığının üretiminin tanıtılacağı, geleneksel yiyeceklerin sergileneceği ve kültürel etkinlikler düzenlenecek.

Ay C023

Festival ile Coğrafi tescilli  Osmaniye yer fıstığının , Türkiye ve dünya çapında bilinirliğinin  artırılması  hedefliyor.

Kaynak: AA