25 Haziran 1979 tarihinde Kütahya’da dünyaya gelen Aydilge, şair bir anne ve doktor bir babanın kızıdır. Küçük yaşlardan itibaren müzikle iç içe olan Aydilge, 8 yaşındayken TRT Ankara Radyosu Çocuk Korosu sınavlarını kazanarak müzik kariyerine adım atmıştır. 15 yaşına kadar Türkiye’nin ilk Türk Sanat Müziği çocuk korosunda radyo sanatçısı olarak görev yapmıştır.

Eğitim hayatında da başarılı bir profil çizen Aydilge, 2006 yılında Başkent Üniversitesi'ni burslu olarak tamamlamış ve hem bölüm hem de tüm üniversite çapında birinci olarak mezun olmuştur. Ardından İstanbul Üniversitesi'nde Radyo-TV-Sinema alanında yüksek lisans yaparak "İletişim Uzmanı" unvanını kazanmıştır.

Aydilge’nin Eşinin Kimliği

Ünlü şarkıcı Aydilge, 2018 yılında Kiralık Aşk şarkısının keman kayıtları sırasında tanıştığı Utku Barış Andaç ile evlenmiştir.

Lucas Torreira ve Devrim Özkan çifti evleniyor mu? Evlilik tarihleri netleşti mi, çift 2024 futbol sezonu arasını mı bekliyor? Lucas Torreira ve Devrim Özkan çifti evleniyor mu? Evlilik tarihleri netleşti mi, çift 2024 futbol sezonu arasını mı bekliyor?

Aydilge’nin Eserleri ve Kariyeri

Aydilge’nin müzik kariyeri, 2006 yılında yayımlanan "Küçük Şarkı Evreni" albümü ile başlamıştır. Ardından 2009 yılında "Sobe", 2011 yılında "Kilit" ve 2013 yılında "Yalnızlıkla Yaptım" adlı albümleri yayınlanmıştır. Ayrıca, dijital platformlarda yer alan "Takıntı" (2010), "Akıllı Bir Deli" (2011), "Sorma" (2011), "Kaçsam Ege’ye" (2012) ve "Aşka Gel" (2014) adlı teklileri bulunmaktadır.

2. Sayfa Programında Aydilge

Aydilge, 7 Nisan 2023 tarihinde TV8 ekranlarında canlı olarak yayınlanan Müge Dağıstanlı ve Gülşen Yüksel'in sunduğu 2. Sayfa adlı magazin programına konuk oldu. Programda, Sezen Aksu’nun unutulmaz şarkısı "Keskin Bıçak"ı yorumladı ve magazin gündemini değerlendirdi.

Editör: Mehmet Çetil