Dikey Geçiş Sınavı Tercihleri İçin Son Gün Ne Zaman? DGS Tercihi Yapmak İçin Aday İşlemleri Sistemi Giriş Linki ve Tercih Detayları Neler? Dikey Geçiş Sınavı Tercihleri İçin Son Gün Ne Zaman? DGS Tercihi Yapmak İçin Aday İşlemleri Sistemi Giriş Linki ve Tercih Detayları Neler?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM), 2024-2025 öğretim yılı için yükseköğretim kurumlarının özel yetenek sınavı kapsamında öğrenci alacak programlara giriş yapacak adaylar için Özel Yetenek Sınavı (ÖZYES) başvurularını başlattı. Başvurular 5 Ağustos 2024 tarihinde sona erecek.

Başvuru Süreci Nasıl Yapılacak?

Adaylar, 2024-YKS'ye girerek TYT puanı hesaplanmış olanlardan, spor bilimleri alanında eğitim veren yükseköğretim programlarına yerleşmek isteyenlerin 2024-ÖZYES'e başvurması gerekmektedir. Başvurular, ÖSYM'nin Aday İşlemleri Sistemi veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulaması aracılığıyla yapılabilecek. Başvuru süreci, sınav ücretinin ödenmesi ve "Başvuru İşlemi ÖSYM’ye Bildirilmiştir" açıklamasının görünmesi ile tamamlanacak. Ayrıca, başvuru kayıt bilgilerinin yazıcıdan alınarak saklanması önem arz etmektedir.

Tercih İşlemleri Nasıl Gerçekleşecek?

Adaylar, tercihlerine ÖSYM'nin internet adresi üzerinden T.C. Kimlik Numarası ve şifre ile erişim sağlayarak elektronik ortamda yapacaklardır. Tercihlerin yalnızca elektronik ortamda yapılması geçerli olacak ve adaylar en fazla 24 tercih yapabileceklerdir. Tüm tercih alanlarının doldurulması zorunlu olmayacaktır.

Sınav Merkezleri ve Fiziki Yeterlilik Testi (FYT)

2024-ÖZYES için sınav 23 farklı merkezde gerçekleştirilecektir. Adaylar, sınav merkezi tercihini başvuru süresi içinde belirleyebilir ve en fazla 2 aday merkezi seçebilirler. Sınav merkezleri tercihleri başvuru süresi sonunda değiştirilemeyecektir. Sınavda, Fiziki Yeterlilik Testi (FYT) uygulanacak olup, adaylara uygulamalı sınav için iki hak verilecektir ve en iyi derece değerlendirilecektir. Engelli adaylar için de FYT uygulanacaktır.

Editör: Mehmet Çetil