Sparta Prag-Salzburg maçı yayın linki, ŞİFRESİZ Mİ? Sparta Prag-Salzburg maçı ne zaman hangi kanalda, saat kaçta, canlı nereden izlenir? Sparta Prag-Salzburg maçı yayın linki, ŞİFRESİZ Mİ? Sparta Prag-Salzburg maçı ne zaman hangi kanalda, saat kaçta, canlı nereden izlenir?

22 Ağustos 2024 itibarıyla UEFA Ülke Puanı sıralaması güncellendi. Galatasaray’ın Young Boys karşısında yaşadığı mağlubiyet, Türkiye’nin ülke puanı sıralamasındaki yerini etkiledi. Sarı-kırmızılılar, deplasmanda 2-0 geriye düştükleri maçta skoru 2-2’ye getirerek büyük bir mücadele örneği sergiledi. Ancak, karşılaşmanın son dakikalarında yedikleri penaltı golü ile maçtan 3-2 mağlup ayrıldılar. Bu sonuç, Türkiye’nin ülke puanı sıralamasına katkı sağlayamadı.

Türkiye’nin Ülke Puanı Sıralamasındaki Yeri Ne Kadar Etkilendi?

2024-2025 sezonunda, Türkiye’nin Avrupa kupalarındaki temsilcileri Galatasaray, Beşiktaş, Trabzonspor ve Başakşehir’in performansları, ülke puanı sıralamasını doğrudan etkiliyor. Türkiye, geçen yıl büyük bir sıçrama yaparak ilk 10 sıraya girmeyi başarmıştı. Ancak bu sezon, alınan sonuçlar Türkiye’nin sıralamasını biraz geriletti. Şu anda Türkiye, 35.300 puanla 10. sırada bulunuyor. Önceki sezonda Türkiye, 9. sıradaydı.

Ülke Puanı Sıralamasında Hangi Ülkeler Önde?

UEFA Ülke Puanı sıralamasında ilk sırada İngiltere yer alıyor ve 89.160 puanla en yüksek puanı topladı. İtalya, 79.106 puanla ikinci sırada bulunurken, İspanya 73.989 puanla üçüncü, Almanya ise 71.660 puanla dördüncü sırada yer alıyor. Türkiye, 35.300 puanla 10. sırada bulunarak Çek Cumhuriyeti’nin hemen arkasında yer alıyor.

Paris Saint Germain V Galatasara

Ülke Puanı İçin Kritik Hafta Başladı

Bu hafta, Türkiye için büyük önem taşıyor. Temsilcilerimiz Avrupa Ligi ve Konferans Ligi’nde kritik karşılaşmalara çıkacak. Beşiktaş, Avrupa Ligi play-off turunda İsviçre’nin Lugano takımıyla 22 Ağustos Perşembe günü saat 21:30’da mücadele edecek. Aynı gün, Konferans Ligi play-off maçında Trabzonspor, St. Gallen ile saat 22:00’de karşılaşacak. Başakşehir ise St. Patrick's Athletic ile saat 21:45’te oynayacak.

Bu karşılaşmalar, Türkiye'nin ülke puanı sıralamasında alacağı sonuçlar açısından belirleyici olacak. Ülke puanını artırmak ve sıralamadaki konumunu güçlendirmek isteyen Türk takımları, bu maçlarda iyi sonuçlar almayı hedefliyor.

Editör: Mehmet Çetil