Türkiye Petrol Rafinerileri A.Ş. (TÜPRAŞ), hissedarlarına yönelik temettü ödemesi yapacağını duyurdu. Şirketin Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yaptığı açıklamaya göre, temettü dağıtım tarihleri ve detayları belli oldu.

Tüpraş Temettü Dağıtım Tarihleri:

Temettü Dağıtım Tarihi: 3 Nisan 2024
Ödeme Tarihi: 5 Nisan 2024
Bu doğrultuda, TÜPRAŞ hisselerine sahip olan yatırımcılar, hisse başına net 9,34 TL temettü alacaklar. Temettü ödemelerinin, öğleden sonra hesaplara geçmesi bekleniyor.

TÜPRAŞ’ın Temettü Dağıtım Planı:

2024 DASK ödemesi ne kadar, Konut sigortası kaç TL, m2 fiyatları ne kadar oldu? 2024 DASK ödemesi ne kadar, Konut sigortası kaç TL, m2 fiyatları ne kadar oldu?

TÜPRAŞ'ın genel kurulunda kabul edilen plana göre, hisse başına 9,34 TL temettü ödenecek. Ayrıca, şirketin uzun vadeli stratejileri, yatırım ve finansman politikaları, kârlılık ve nakit durumu da dikkate alınarak kâr payı dağıtımı şekillendirildi. Bu kapsamda, 20 milyar lira ortaklara birinci kâr payı olarak dağıtılacak, 1 milyar 990 milyon 366 bin TL genel kanuni yedek akçe ayrılacak ve 20 milyar liranın tamamı nakden ödenecek.

Gelecek Dönemdeki Durum:

Ayrıca, finansal piyasalardaki gelişmelere ve şirketin likidite durumunun gelişimine göre yılın ikinci yarısında uygun koşullar oluşması halinde olağanüstü genel kurul kararı ile ilave kâr payı dağıtım imkanlarının ayrıca değerlendirileceği belirtildi. Bu açıklama, yatırımcılar için TÜPRAŞ hisselerindeki temettü beklentilerini netleştirdi.