Türk Silahlı Kuvvetleri'nde son günlerde yaşanan önemli değişikliklerden biri, Tuğgeneral Metin Düz'ün Tümgeneral rütbesine terfi etmesi oldu. Bu terfi, askeri çevrelerde geniş yankı uyandırırken, birçok kişi Metin Düz'ün kim olduğunu, kökenini ve yaşını merak ediyor. Peki, Tümgeneral Metin Düz kimdir, nereli ve kaç yaşındadır? İşte detaylar...

Tümgeneral Metin Düz Kimdir?

Tümgeneral Metin Düz, 1969 yılında Malatya’da dünyaya geldi. Askeri eğitimine 1986 yılında Kara Harp Okulu'nda başladı ve 1992 yılında teğmen rütbesiyle mezun oldu. 1993 yılında Piyade Okulu’nu tamamlayarak askeri kariyerine adım attı. İlk olarak, çeşitli birliklerde Tim, Takım, Bölük ve İlçe Jandarma Komutanlığı görevlerinde bulundu.

Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar kimdir, aslen nereli ve kaç yaşında? Kadir Aydar'a neden siyasi yasak getirildi? Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar kimdir, aslen nereli ve kaç yaşında? Kadir Aydar'a neden siyasi yasak getirildi?

Metin Düz’ün askeri kariyeri, 2011-2014 yılları arasında Jandarma Genel Komutanlığı KOM Daire Başkanlığı'nda Şube Müdürü olarak devam etti. 2014-2015 yılları arasında Şırnak İl Jandarma Komutanlığı'nda 1'inci İl Jandarma Komutan Yardımcılığı görevini üstlendi. Ardından, 2015-2017 yıllarında Osmaniye İl Jandarma Komutanlığı, 2017-2020 yıllarında ise Denizli İl Jandarma Komutanlığı görevlerini yürüttü.

2020 yılında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile tuğgeneralliğe terfi eden Düz, Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı'na atanmış ve 2020-2022 yılları arasında bu görevde bulunmuştur. 2022-2023 yılları arasında Erzurum Jandarma Bölge Komutanlığı görevini yürütmüş, son olarak 23 Ağustos 2023 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan karar ile Erzurum İl Jandarma Komutanlığı'na atanmıştır.

Metin Düz Kaç Yaşında?

1969 doğumlu olan Metin Düz, 2024 itibariyle 55 yaşındadır.

Metin Düz Nerelidir?

Tümgeneral Metin Düz, aslen Malatyalıdır. Askeri kariyerinde elde ettiği başarılarla tanınan Düz, eşi Özden Özay Düz ile birlikte yaşamaktadır. Tümgeneral rütbesine terfi ederek önemli bir adım atan Metin Düz’ün askeri hizmetleri, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin çeşitli kritik görevlerinde önemli katkılarda bulunmuştur.

Editör: Zeliha YAKUT