Tuba Vural Çokal Kimdir Aslen Nereli Ne Mezunu?

Tuba Vural Çokal, çocukluğunu ve eğitim hayatının ilk yıllarını İstanbul'da geçirmiş, tıp eğitimini Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde tamamlamıştır. Peki, Tuba Vural Çokal'ın yaşamı ve kariyeri nasıl şekillendi?

"AK Parti Milletvekili Galip Ensarioğlu'ndan Şok Açıklama: Siyaseti Bırakmayı Düşünüyorum" "AK Parti Milletvekili Galip Ensarioğlu'ndan Şok Açıklama: Siyaseti Bırakmayı Düşünüyorum"

Tuba Vural Çokal Ne İş Yapıyor?

Çokal, tıp eğitimini başarıyla tamamladıktan sonra göz hastalıkları uzmanlığı alanında ihtisas yapmış ve bu alanda doktorasını tamamlamıştır. İhtisas eğitimini Amerika'da Baylor (Methodist) University'de gözlemci olarak yapmış, ardından Hindistan'da Katarakt Cerrahisi üzerine eğitim almıştır.

Tuba Vural Çokal'ın Mesleği Ne?

İstanbul'da Alman Hastanesi ve Şişli Göznurunu Koruma Vakfı Göz Hastanesi'nde göz hastalıkları uzmanı olarak çalıştıktan sonra Antalya'ya dönerek Özel Side Anadolu Hastanesi'nde uzman doktor olarak görev almış ve daha sonra kendi kliniğini açmıştır.

Tuba Vural Çokal Hangi Partide Siyaset Yapıyor?

Çokal, siyasi alanda da aktif bir şekilde yer almıştır. AK Parti'den Antalya Milletvekili seçilmiş ve Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) çeşitli komisyonlarda görev yapmıştır. Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkan Vekili olarak görev yapmış ve sağlık, aile, çalışma ve sosyal işler konularında önemli çalışmalara imza atmıştır.

Tuba Vural Çokal Kiminle Evli Kaç Çocuğu Var?

Tuba Vural Çokal, emekli bir noter ve emekli bir hazine avukatının kızıdır. Bir hekimle evlidir ve iki erkek çocuk annesidir. Kişisel ve mesleki başarılarının yanı sıra, ailesine ve topluma hizmet etmeye devam etmektedir.

Editör: Murat Serdar Yıldız