Trendyol Süper Lig 2024-2025 sezonunun ilk derbisi Trabzonspor ile Beşiktaş arasında oynanacak. Bu önemli karşılaşma, milli aranın ardından yapılacak ve futbolseverler için heyecanlı bir mücadele vaat ediyor.

Derbi Maçı Ne Zaman Oynanacak?

Trabzonspor - Beşiktaş derbisi, 15 Eylül 2024 Pazar günü oynanacak. Bu tarihin, A Milli Takım'ın Galler ile 6 Eylül ve İzlanda ile 9 Eylül tarihlerinde oynayacağı milli maçların ardından belirlenen tarih olması bekleniyor. Maçın tam saati ise Türkiye Futbol Federasyonu tarafından henüz açıklanmadı. Ancak genel olarak büyük derbilerin saat 19:00 veya 20:00'de başlaması beklenmektedir.

Şenol Güneş’in İlk Maçı

Trabzonspor’da Abdullah Avcı ile yolların ayrılmasının ardından teknik direktörlük görevine getirilen Şenol Güneş, eski takımı Beşiktaş’a karşı ilk resmi maçına çıkacak. Güneş, Beşiktaş ile 2015-2016 ve 2016-2017 sezonlarında Süper Lig şampiyonluğu yaşamıştı ve bu tecrübeli teknik adamın, Trabzonspor’daki ilk sınavı büyük bir ilgiyle takip edilecek.

Trabzonspor Beşiktaş Derbi Maçı 1

Beşiktaş’ın Performansı

Beşiktaş, 2024-2025 sezonunda güçlü bir başlangıç yaparak Süper Lig’de geride kalan üç maçında da galibiyet elde etti. Özellikle Cher Ndour, Rafa Silva ve Ciro Immobile gibi önemli transferlerle dikkat çeken siyah-beyazlılar, Trabzonspor karşısında bu performanslarını sürdürmek isteyecek. Beşiktaş, Samsunspor, Antalyaspor ve Sivasspor'u mağlup ederek 3'te 3 yapmış durumda.

Trabzonspor Beşiktaş Derbi Maçı 2

Trabzonspor’un Durumu

Trabzonspor, sezona beklenenin altında bir başlangıç yaptı ve ilk iki maçından da beraberlikle ayrıldı. Avrupa kupalarındaki başarısız sonuçların ardından teknik direktör değişikliğine gidildi ve Şenol Güneş’in göreve gelmesiyle takımda bir yükselme bekleniyor. Trabzonspor, derbi mücadelesinde güçlü bir performans sergilemek ve taraftarlarına moral vermek istiyor.

Trabzonspor-Beşiktaş  maçı (15 Eylül 2024) Taraftarium, İdman Tv, Taraftarium24, Justin, beIN Sports Tod TV, Bein Sports 2, S Sport Plus  beIN Sports 1 Trabzonspor-Beşiktaş maçı (15 Eylül 2024) Taraftarium, İdman Tv, Taraftarium24, Justin, beIN Sports Tod TV, Bein Sports 2, S Sport Plus beIN Sports 1

Trabzonspor Beşiktaş Derbi Maçı 3

Süper Lig 2024-2025 Derbi Haftaları

Süper Lig’de sezon boyunca oynanacak diğer önemli derbiler de şunlardır:

6. hafta: Fenerbahçe - Galatasaray
10. hafta: Galatasaray - Beşiktaş
11. hafta: Trabzonspor - Fenerbahçe
15. hafta: Beşiktaş - Fenerbahçe
16. hafta: Galatasaray - Trabzonspor

Editör: Havva Andırır