ÖTV Zammı ve Sigara Fiyatları

Temmuz ayının yaklaşmasıyla birlikte, sigara fiyatlarına yönelik Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) zammı da gündemde. Sigara ve alkollü ürünlerdeki ÖTV, kanun gereği ocak ve temmuz aylarında geçmiş 6 aylık üretici enflasyonu (ÜFE) kadar artırılıyor. Bu durum, sigara fiyatlarının belirlenmesinde önemli bir faktör olarak karşımıza çıkıyor.

ÜFE Artışı ve Fiyat Değişimi

Yılın ilk 5 ayında ÜFE'nin yüzde 17.87 olduğu göz önünde bulunduruluyor. Bu veri, sigara ve alkol fiyatlarına yapılacak zammın yüzde 20'nin altında olmayacağını işaret ediyor. Sigara paketleri üzerindeki asgari maktu vergi tutarı da dikkate alındığında, fiyat değişikliklerinin hesaplanması daha net bir şekilde ortaya çıkıyor.

GRAM ALTIN HABERLERİ || Altın fiyatları bugün ne kadar? Eylül'ün ilk haftasında gram altın, çeyrek altın, yarım altın ve tam altın fiyatları kaç TL? GRAM ALTIN HABERLERİ || Altın fiyatları bugün ne kadar? Eylül'ün ilk haftasında gram altın, çeyrek altın, yarım altın ve tam altın fiyatları kaç TL?

En Düşük Sigara Fiyatı Ne Kadar Olacak?

ÖTV artışıyla birlikte, en düşük sigara fiyatının ne kadar olacağı da merak ediliyor. Şu anda en düşük sigara fiyatı 56 lira seviyesinde bulunuyor. Ancak 10 liralık vergi artışıyla en ucuz sigara fiyatının 66 liraya yükseleceği tahmin ediliyor. Yüzde 20'lik bir artış ise en ucuz sigara fiyatını 60 TL seviyesine çıkarırken, 10 liralık bir düşüşle bu fiyat 55 TL seviyesine inecektir.

Editör: Havva Andırır