Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, katıldığı TV5 canlı yayınında genel başkanlık görevinden ayrılacağını açıkladı. İşte, Karamollaoğlu'nun istifası ve gelecek adımlarıyla ilgili detaylar:

AK Parti'li vekil Erol Keleç kimdir? Uçakta kalbi duran vatandaşı böyle kurtardı! AK Parti'li vekil Erol Keleç kimdir? Uçakta kalbi duran vatandaşı böyle kurtardı!

 KARAMOLLAOĞLU'NUN AYRILIK KARARI: KONGRE TARİHİ BELİRSİZ

 Karamollaoğlu, partinin kongre tarihine ilişkin henüz net bir karar olmadığını ancak 30 Haziran'ın bir seçenek olarak düşünüldüğünü belirtti. Normalde kongre tarihinin ekim ayında olduğunu ancak bu sürenin uzun geldiğini ifade eden Karamollaoğlu, ekim ayından önce bir olağanüstü kongre yapma kararı aldıklarını söyledi.

 KARAMOLLAOĞLU'NUN KONGRE SÜRECİ VE ADAYLIK AÇIKLAMALARI

 Şu an için adayın belirlenmediğini ve teşkilat mensuplarının görüşlerine başvuracaklarını belirten Karamollaoğlu, bir veya iki isim üzerinde mutabakat sağlandığında kongreye gitmeyi planladıklarını söyledi. Genel başkanlık için görevi hakkıyla yerine getirecek bir ismin belirleneceğini vurguladı.

 KARAMOLLAOĞLU'NUN SİYASETTEN ÇEKİLME KARARI VE DESTEK SÖZLERİ

 Siyasetten tamamen çekilme gibi bir düşüncesinin olmadığını ifade eden Karamollaoğlu, genel başkanlık görevinden ayrıldıktan sonra hangi arkadaşlarından biri genel başkan olursa onun en büyük destekçisi ve yardımcısı olacağını belirtti.