Kabinede İki Bakan Değişti: Mehmet Özhaseki ve Fahrettin Koca Görevden Ayrıldı

Son dakika haberi olarak duyurulan kabine değişikliği, Türkiye gündeminde büyük yankı uyandırdı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki ile Sağlık Bakanı Fahrettin Koca görevlerini bıraktı. Yerlerine sırasıyla Murat Kurum ve Prof. Dr. Kemal Memişoğlu atandı. İşte detaylar...

Mz Ahjou Fz0 Cj Z D6E3G Ch Z A

Murat Kurum İkinci Kez Bakan Oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı olarak Murat Kurum atandı. Daha önce de bu görevde bulunan Kurum, Türkiye Büyük Millet Meclisi Çevre Komisyonu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili olarak hizmet veriyordu. Kurum, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkürlerini sunarak, “Çabamız, gayretimiz, mücadelemiz Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, Türkiye Yüzyılı hedeflerine ulaşmaktır,” dedi.

Ozhaseki Cp3Z Cover

Mehmet Özhaseki’nin Veda Mesajı

Görevden affını isteyen Mehmet Özhaseki, sosyal medya üzerinden bir veda mesajı yayınladı. Özhaseki, “Bu kutlu görevi devretmekten onur duyuyorum,” ifadelerini kullanarak, yeni bakan Murat Kurum’a başarılar diledi.

F S B Ig8534 Hbu L Pq6Qn5 M7 Mqh4 A3B U5 K M

Fahrettin Koca Görevini Bıraktı

Pandemi döneminde halkın güvenini kazanan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, görevinden affını istedi. Koca’nın yerine İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu atandı. Koca, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, “Halkımız için en iyisini yapmaya çalıştım,” dedi.

Saglik Bakanligina Prof Dr Kemal

Prof. Dr. Kemal Memişoğlu’nun Göreve Başlaması

Yeni Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür ederek, “Bu onurlu göreve layık görüldüğüm için şükranlarımı arz ediyorum. Görevimin gerektirdiği ağır sorumluluğu hakkıyla ifa edebilmek için var gücümle çalışacağım. Allah utandırmasın,” ifadelerini kullandı.

Ch X1 M O Ck Eekcv K N0 Rou9 Q

Prof. Dr. Kemal Memişoğlu Kimdir?

1966 yılında Trabzon’da doğan Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun oldu ve Genel Cerrahi Uzmanlığı’nı Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tamamladı. 1999-2000 yıllarında Miami Üniversitesi Karaciğer ve Gastrointestinal Transplantasyon ünitesinde çalıştı. 2002-2012 yılları arasında İstanbul Fatih Sultan Mehmet Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi olarak görev yaptı. 2016 yılında İstanbul İl Sağlık Müdürü olarak atanan Memişoğlu, ulusal ve uluslararası dergilerde birçok bilimsel yayına sahiptir. Evli ve üç çocuk babasıdır.

Zehra Güneş UNICEF İyi Niyet Elçisi Oldu Zehra Güneş UNICEF İyi Niyet Elçisi Oldu

T25 Gozler Kabinede Kritik To 10

Murat Kurum Kimdir?

1976 yılında Ankara Çankaya’da doğan Murat Kurum, Selçuk Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu. Yüksek lisansını Kentsel Dönüşüm alanında tamamladı. İnşaat sektöründe çeşitli özel sektör kuruluşlarında çalıştıktan sonra TOKİ’de uzman olarak görev yaptı. 2009-2018 yılları arasında Emlak Konut GYO AŞ Genel Müdürlüğü ve Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerini ifa etti. Evli ve üç çocuk babası olan Kurum, 2018 yılında Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı olarak atandı ve şimdi ikinci kez bu görevi üstlenmiş bulunuyor.

Kabine Toplanti

Sosyal Medyada Teşekkür Mesajları

Her iki yeni bakan da sosyal medya hesaplarından teşekkür mesajları yayımladı. Murat Kurum ve Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a şükranlarını sunarak, halkın beklentilerini karşılamak için var güçleriyle çalışacaklarını belirttiler.

Bu önemli kabine değişikliği, Türkiye’nin geleceği için atılan adımlar arasında dikkat çekici bir yer tutuyor. Yeni bakanların görevlerine hızlıca adapte olup, halkın beklentilerini en iyi şekilde karşılamaları bekleniyor.

Editör: Ali Çakar