2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçları erken açıklanarak adayların tercih sürecine giriş yapmalarını sağladı. Şimdi milyonlarca üniversite adayı, tercihlerini yapabilecekleri günü heyecanla bekliyor.

KPSS ÖN LİSANS SONUÇLARI SORGULAMA EKRANI 2024: ÖSYM AİS KPSS Ön lisans sonuçları açıklandı mı? ÖSYM AİS KPSS Ön lisans sonuçları ne zaman, hangi tarihte açıklanacak? KPSS ÖN LİSANS SONUÇLARI SORGULAMA EKRANI 2024: ÖSYM AİS KPSS Ön lisans sonuçları açıklandı mı? ÖSYM AİS KPSS Ön lisans sonuçları ne zaman, hangi tarihte açıklanacak?

YKS Tercihleri Ne Zaman Başlayacak?

ÖSYM (Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi) tarafından yayımlanan sınav takvimine göre, 2024 YKS tercih işlemleri için net bir tarih henüz belirtilmedi. Ancak genellikle YKS sonuçlarının açıklanmasının ardından birkaç gün içinde tercih kılavuzu ve tercih süreci ile ilgili detaylar paylaşılır.

YKS Tercih Kılavuzu Yayımlandı mı?

Şu an için YKS tercih kılavuzu henüz yayımlanmadı. Adaylar, tercih işlemleri için ÖSYM'nin resmi internet sitesini ve Aday İşlemleri Sistemi'ni (AİS) düzenli olarak kontrol etmelidir. Tercih kılavuzu yayımlandığında, adaylar tercihlerini nasıl yapacakları, hangi belgelere ihtiyaç duyacakları ve tercih sürecinin detayları hakkında bilgi sahibi olacaklar.

Tercih İşlemleri Nasıl Yapılacak?

YKS tercihleri, adayların ÖSYM'nin Aday İşlemleri Sistemi (AİS) üzerinden yapılacak. Adaylar, sisteme giriş yaparak tercih edecekleri üniversite ve bölümleri seçecekler. Tercihlerini yaparken dikkat etmeleri gereken noktalar arasında, tercih süresi içinde belirlenen tarih ve saatlerde işlem yapmaları, tercih sıralamalarını doğru bir şekilde oluşturmaları ve gerekli belgeleri eksiksiz olarak sisteme yüklemeleri yer alıyor.

Editör: Havva Andırır