Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye genelinde sağanak yağışlara yönelik önemli uyarılarda bulundu. Bugün itibarıyla İstanbul, Ankara, İzmir, Malatya ve Hakkari'nin de aralarında bulunduğu 9 kentte sarı ve turuncu alarm verildi. Sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların etkili olacağı şehirler arasında Sinop, Samsun, Ordu, Sivas, Tokat ve Yozgat da bulunuyor. Bu şehirlerdeki vatandaşların olası sel ve su baskınlarına karşı tedbirli olmaları gerektiği belirtiliyor.

Yağışların Şiddeti Ne Olacak?

Yapılan hava tahminlerine göre, Sinop, Samsun ve Ordu çevrelerinde yağışların yerel olarak kuvvetli, Samsun'un doğusunda ise çok kuvvetli ve şiddetli olması bekleniyor. Rüzgarın, Marmara’nın güneyi ve Kıyı Ege’de kuzeyli, doğu kesimlerde ise güneyli yönlerden kuvvetli esmesi öngörülüyor. Ayrıca, İç Anadolu’nun ortası hariç ve Karadeniz bölgesinde yağışların etkili olacağı bildirildi.

Şehit Piyade Uzman Çavuş Onur Çapan Kimdir, Aslen Nereli ve Kaç Yaşındaydı? Onur Çapan Nerede Şehit Oldu? Şehit Piyade Uzman Çavuş Onur Çapan Kimdir, Aslen Nereli ve Kaç Yaşındaydı? Onur Çapan Nerede Şehit Oldu?

Bugün Hava Durumu Nasıl Olacak?

Bugün İstanbul'da hava parçalı ve çok bulutlu olacak, öğle saatlerinden itibaren yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar görülebilir. Sıcaklık 28 derece civarında seyredecek. Ankara'da ise parçalı ve çok bulutlu hava hakim olacak; öğleden sonra yerel sağanak yağışlar bekleniyor ve sıcaklık 31 derece olacak. İzmir’de ise az bulutlu hava ve sıcaklık 36 derece olarak öngörülüyor.

Antalya'da parçalı ve az bulutlu bir hava beklenirken, sıcaklık 35 derece olacak. Samsun’da yağışların yerel kuvvetli olması ve aralıklı sağanak yağışların etkili olması bekleniyor, sıcaklık ise 29 derece olacak. Erzurum’da parçalı bulutlu ve öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar görülmesi tahmin ediliyor ve sıcaklık 30 derece olacak.

Önümüzdeki Haftada Hava Durumu Nasıl Olacak?

Meteorolojik değerlendirmelere göre, önümüzdeki hafta boyunca yağışların bölgesel ve yerel olarak devam etmesi bekleniyor. İstanbul'da salı gününden itibaren yağışların artması öngörülüyor. Sıcaklıkların mevsim normallerine döneceği ve önümüzdeki günlerde sıcak hava dalgalarının görülmeyeceği ifade ediliyor. Ancak, etrafımızdaki deniz suyu sıcaklıklarının ortalamanın üzerinde olması nedeniyle, ilerleyen günlerde şiddetli yağışlar, hortum ve yıldırım gibi hava hadiselerinin yaşanabileceği uyarısı yapıldı.

Editör: Havva Andırır