Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında yerleştirmeye esas birinci nakil sonuçlarını erişime açtı. 22 Temmuz'da açıklanan yerleştirme sonuçlarının ardından bugün de birinci nakil sonuçları meb.gov.tr adresinden yayımlandı.

0X0 Yks Gozetmen Ucreti Kac Tl 2024 Osym Yks Gorevligozetmen Ucreti Ne Zaman Yatacak Yks Sinav Gorevli Ucretleri B 1717784340847 (1)

İkinci Nakil Tercih Başvuruları Ne Zaman Alınacak?

Yerleştirmeye esas ikinci nakil tercih başvuruları, 29 Temmuz - 2 Ağustos tarihleri arasında alınacak. Öğrenciler ve veliler, bu tarihler arasında tercihlerini yapabilecek. İkinci nakil sonuçları ise 5 Ağustos'ta ilan edilecek.

1592998933022 Osym-1

Boş Kalan Kontenjanlar İçin Başvurular

İkinci nakil yerleştirme sonuçlarının ardından, boş kalan kontenjanlar için yerleştirme başvuruları alınacak. Bu süreç, 6 - 14 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Hiçbir yere yerleşemeyen öğrenciler, il/ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonları aracılığıyla başvurularını yapabilecekler.

0X0 Yks Gozetmen Ucreti Kac Tl 2024 Osym Yks Gorevligozetmen Ucreti Ne Zaman Yatacak Yks Sinav Gorevli Ucretleri B 1717784342444

Yerleştirme Süreci Ne Zaman Tamamlanacak?

Tüm bu yerleştirme ve nakil süreçlerinin ardından, 16 Ağustos tarihinde yerleştirme süreci tamamlanacak. Bu tarih itibarıyla, tüm öğrencilerin liselere yerleştirilme işlemleri bitirilmiş olacak.

MEB'in bu kapsamda gerçekleştirdiği nakil ve yerleştirme süreçleri, öğrencilerin istedikleri okullara yerleşmeleri için büyük önem taşıyor. Yerleştirme sonuçlarının ardından, öğrencilerin ve velilerin dikkatli bir şekilde nakil başvurularını yapmaları gerekiyor.

AÖL (AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ) KAYIT YENİLEME TARİHİ: Açık Lise 1. dönem sınavları ne zaman? Açık lise 1. dönem kayıt ve kayıt yenileme AÖL (AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ) KAYIT YENİLEME TARİHİ: Açık Lise 1. dönem sınavları ne zaman? Açık lise 1. dönem kayıt ve kayıt yenileme

Eğitim sürecinde yaşanan bu kritik dönemde, öğrenciler ve veliler, nakil tercihleri ve sonuçları konusunda sürekli olarak MEB'in resmi internet sitesini takip ederek güncel bilgilere ulaşabilirler.

Editör: Murat Serdar Yıldız