İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı-Dalaman seferini gerçekleştiren VF-3126 sefer sayılı uçakta, kalkışa kısa bir süre kala hamile bir yolcu aniden rahatsızlandı. Yapılan kontrollerde, yolcunun düşük yaptığı tespit edildi. Bunun üzerine, pilot ve kabin ekibi durumu Sabiha Gökçen Hava Trafik Kontrol Merkezi’ne bildirdi.

Kule ve Pilot Arasındaki İletişim

Pilot, durumu kuleye bildirerek acilen park pozisyonuna sağlık ekibi ve ambulans gönderilmesini talep etti. O anlara ait kule-pilot konuşmaları şu şekilde gerçekleşti:

Pilot: “Efendim, 301 numaralı park pozisyonundayız, hamile bir yolcumuz düşük yaptı. Arkadaşlarımıza durumu belirttik.”

Kule: “301 numaradasınız, mutabık mıyız?”

EGM Polis Akademisi duyurdu! PMYO polis mülakat sınavı tarihleri ne zaman ve hangi tarihte? 2024 PMYO polislik sınav yerleri açıklandı mı, sınav giriş belgesi nasıl, nereden alınır? EGM Polis Akademisi duyurdu! PMYO polis mülakat sınavı tarihleri ne zaman ve hangi tarihte? 2024 PMYO polislik sınav yerleri açıklandı mı, sınav giriş belgesi nasıl, nereden alınır?

Pilot: “Mutabıkız. Bir ambulans talep edeceğiz.”

Kule: “Anlaşıldı, iletiyoruz hemen.”

Pilot: “Teşekkürler.”

Kule: “Koltuk numarasını öğrenebilir miyiz? Ön kapıya mı arka kapıya mı yakın?”

Pilot: “Efendim, yolcumuz arka kapı tarafında bekliyor şu an.”

Kule: “Arka kapı anlaşıldı.”

Hastaneye Ulaşım ve Son Durum Ne Oldu?

Düşük yapan yolcu, pilot ve kabin ekibinin hızlı müdahalesiyle kısa sürede hastaneye kaldırıldı. Uçakta yapılan bu acil durum yönetimi, hem sağlık ekibinin hem de hava trafik kontrolünün koordineli çalışması sayesinde başarılı bir şekilde gerçekleştirildi. Olayın ardından, yolcunun sağlık durumu hakkında daha fazla bilgi edinilmesi bekleniyor.

Editör: Mehmet Çetil