Altın fiyatları, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) bu yıl faiz indirimine başlayacağına dair beklentilerin güçlenmesine rağmen bu hafta başına kısmi gerilemeyle başladı.

Necmettin Batırel’den Bomba Gram Altın Yorumu

PCE Fiyat Endeksi İvme Kaybetti

Geçen hafta cuma günü ABD'de açıklanan kişisel tüketim harcamaları (PCE) fiyat endeksinin bir önceki aya göre ivme kaybetmesi, yatırımcıları şaşırttı. Bu durum, Fed'in faiz indirimi ihtimalini de artırdı.

Merkez Bankası Zirvesi ve İngiltere Seçimleri Dikkat Çekiyor

Bu hafta, Avrupa Merkez Bankası (ECB) liderleri Portekiz'in Sintra kentinde bir araya gelecek. Fed Başkanı Jerome Powell ve New York Fed Başkanı John Williams da zirvede konuşacak. Perşembe günü ise İngiltere'de genel seçimler yapılacak.

Altın Dolar Euro

Tahvil Yatırımcılarının Gözü ABD İstihdam Verilerinde

Cuma günü ABD tarım dışı istihdam verisi açıklanacak. Bu veri, Fed'in faiz politikasıyla ilgili önemli bir gösterge olarak kabul ediliyor.

Teknik Analiz

IG piyasa stratejisti Yeap Jun Rong, son ABD enflasyon verilerinin altın fiyatları üzerinde pek bir etki yaratmadığını ve 2 bin 280 dolarlık direnç seviyesinin kırılmaması halinde fiyatların 2 bin 200 dolara kadar gerileyebileceğini söyledi.

Altın

Altın Fiyatları Bugün

Bugün sabah saatlerinde altının spot piyasadaki ons fiyatı yüzde 0,24 gerileyerek 2 bin 322 dolar seviyesine düştü.

Focus, Fiat Egea Sedan'dan Ucuz mu? Ford’un Büyük İndirimi ile 2024 Model Fiyatlar Nasıl Değişti? Focus, Fiat Egea Sedan'dan Ucuz mu? Ford’un Büyük İndirimi ile 2024 Model Fiyatlar Nasıl Değişti?

Gram altın 2 bin 442 TL, çeyrek altın 3 bin 995 TL ve Cumhuriyet altını ise 15 bin 920 TL'den işlem görüyor.

Editör: Mehmet Çetil