Şehit Polis Halil İbrahim Kuzkun Kimdir?

Gaziantep Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğünde görev yapan Halil İbrahim Kuzkun, şehadet haberiyle Türkiye'yi derin bir üzüntüye boğdu. Peki, Halil İbrahim Kuzkun kimdir? Hayatı, nereli olduğu ve kaç yaşında olduğu merak ediliyor.

Halil İbrahim Kuzkun Kaç Yaşında ve Nereli?

Halil İbrahim Kuzkun, Gaziantep Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğünde polis olarak görev yapıyordu. 10 Temmuz 2024 tarihinde, Gaziantep Polis Meslek Eğitim Merkezi'nde (POMEM) eğitim verdiği esnada, gaz tüfeğine sıkışan kapsülün yüzüne çarpması sonucu ciddi şekilde yaralandı. Hastaneye kaldırılan Kuzkun, burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

Halil Ibrahim Kuzkun

Şehit Olduğu Olay Nasıl Gerçekleşti?

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Halil İbrahim Kuzkun'un şehit olduğunu duyurdu. Yerlikaya, "Halil İbrahim Kuzkun, 10 Temmuz 2024 tarihinde Gaziantep POMEM'de eğitim verdiği esnada gaz tüfeğine sıkışan kapsülün yüzüne çarpması sonucu kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur. Şehidimize Allah'tan rahmet; kederli ailesine, kahraman Emniyet Teşkilatımıza ve Milletimize başsağlığı diliyorum." dedi.

Şehit polis memuru Olgun Sandalcı kimdir, nereli ve kaç yaşındaydı? Olgun Sandalcı nasıl şehit oldu? Şehit polis memuru Olgun Sandalcı kimdir, nereli ve kaç yaşındaydı? Olgun Sandalcı nasıl şehit oldu?

Halil İbrahim Kuzkun’un Hayatı ve Mesleği

Halil İbrahim Kuzkun, Gaziantep Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğünde görev yapıyordu ve mesleğinde tecrübeli bir polis memuruydu. Eğitim verirken yaşanan talihsiz kaza sonucu hayatını kaybetmesi, meslektaşlarını ve tüm Türkiye'yi yasa boğdu. Gaz tüfeğine sıkışan kapsülün yüzüne çarpması sonucu ağır yaralanan Kuzkun, tüm çabalara rağmen kurtarılamadı ve şehit oldu.

Türkiye'yi Yasa Boğan Haber

Şehit Halil İbrahim Kuzkun’un cenazesi, düzenlenen törenle memleketine uğurlandı. Törene ailesi, meslektaşları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Kuzkun’un şehadeti, hem Gaziantep'te hem de tüm Türkiye'de derin bir üzüntü yarattı.

Editör: Murat Serdar Yıldız