1986 yılında Ankara’da dünyaya gelen Muhammet Kasım Gönüllü, eğitim hayatına Özel Yavuz Sultan Fen Lisesi’nde başlamış ve 2004 yılında bu okuldan mezun olmuştur. Lisans eğitimini Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Makine Mühendisliği bölümünde 2009 yılında tamamlayan Gönüllü, aynı üniversitede mekatronik üzerine yüksek lisans yaparak 2013 yılında bu eğitimini tamamlamıştır.

Gönüllü’nün Mesleki Kariyeri Nasıl Şekillenmiştir?

Yüksek lisans eğitimi sırasında girişimcilik faaliyetlerine yönelen Muhammet Kasım Gönüllü, KOSGEB’in AR-GE ve İnovasyon Desteği programından faydalanarak bu alandaki deneyimlerini artırmıştır. 2012 yılında Kamu İhale Kurumu’nda Elektronik İhale Dairesi’nde yazılım uzmanı olarak göreve başlamış ve burada teknik liderlik ile yazılım mimarlığı gibi çeşitli önemli görevlerde bulunmuştur.

Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar kimdir, aslen nereli ve kaç yaşında? Kadir Aydar'a neden siyasi yasak getirildi? Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar kimdir, aslen nereli ve kaç yaşında? Kadir Aydar'a neden siyasi yasak getirildi?

Uluslararası Projelerde Ne Tür Görevler Üstlenmiştir?

2015-2017 yılları arasında ODTÜ Mezunları Birliği Vakfı’nda yönetim kurulu üyeliği yapan Gönüllü, 2016-2018 döneminde ise İslam Konferansı Diyalog ve İşbirliği Gençlik Forumu’nda teknoloji danışmanı olarak uluslararası projelerde yer almıştır.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’ndaki Rolü Ne Şekilde Gelişmiştir?

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nda 2018 yılından itibaren görev almaya başlayan Muhammet Kasım Gönüllü, Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST’in planlanması ve yürütülmesinde önemli bir rol üstlenmiştir. Ayrıca, Deneyap, Teknoloji Odaklı Sanayi Hamlesi ve Türkiye Açık Kaynak Platformu projelerinde aktif olarak görev almıştır.

Diğer Görevleri Nelerdir?

Muhammet Kasım Gönüllü, Türkiye Kalkınma Fonu Teknoloji ve İnovasyon Fonu Yatırım Komitesi Üyesi ve Türk Sınai ve Mülkiyet Değerleme Mühendislik Danışmanlık A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi olarak da çeşitli görevlerde bulunmuştur. Evli ve iki çocuk babası olan Gönüllü, 14 Eylül 2024 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcılığına atanmıştır.

Editör: Havva Andırır