Samsunspor, 2024-2025 sezonu hazırlıkları kapsamında teknik direktörlük görevine Alman çalıştırıcı Thomas Reis'i getirdi. Nuri Asan Tesislerinde düzenlenen imza töreniyle birlikte Reis, 1+1 yıllık sözleşmeye imza attı. Törene, Operasyon Direktörü ve İcra Komitesi Üyesi Soner Soykan, Futbol Direktörü Fuat Çapa, İcra Komitesi Üyesi Suat Çakır ve Mali İşler Direktörü Koray Yalçın katıldı.

Thomas Reis'in İlk Açıklamaları

İmza töreni sonrası konuşan Thomas Reis, Samsun'da olmaktan mutluluk duyduğunu ifade ederek, "Samsun çok güzel bir şehir. Buraya geldiğim için mutluyum. Stadyumu, tesisleri ve Samsunspor Futbol Akademisini gezdim, çok beğendim. Takımımızı başarıya taşımak için elimden gelenin en iyisini yapacağım. Taraftarlarımızın desteğiyle büyük başarılara imza atacağımıza inanıyorum" dedi.

Thomas Reis Kimdir?

Thomas Reis, futbol kariyerine VfL Bochum kadın takımının antrenörü olarak başladı. 2011-2012 sezonunda kulübün rezerv takımında yardımcı antrenör olarak görev aldı. Şubat 2012'de A takımın yardımcı antrenörü olarak çalıştı ve Nisan 2013'e kadar bu görevde kaldı. Ardından VfL Bochum'da U19 ve U23 takımlarından sorumlu oldu. Ocak 2015'te tekrar A takımın yardımcı antrenörü olarak göreve başladı. UEFA PRO lisansı sahibi olan Reis, 2015-16 sezonunda U19 takımının baş antrenörü oldu ve sezonun ardından VfL Wolfsburg'a katıldı. Wolfsburg'da U19 takımının baş antrenörü olarak Eylül 2019'a kadar çalıştı. Daha sonra eski kulübü VfL Bochum'a geri döndü ve A takımın teknik direktörü oldu. 2021'de 2. Bundesliga'da şampiyon olarak Bochum'un Bundesliga'ya yükselmesini sağladı. İlk sezonunda ligde kalmayı başardı. 2022-2023 sezonu Ekim ayında FC Schalke 04'ün teknik direktörlüğünü devralan Reis, takımın oyun stilini geliştirerek ve genç yeteneklere şans vererek dikkat çekti. Reis, çalıştırdığı takımlarda baskılı ve ofansif futbolu benimseyerek disiplini, taktiksel bilgisi ve oyuncularla kurduğu sağlam ilişkilerle tanınan bir teknik direktör olarak öne çıkıyor.

Kayserispor-Eyüpspor  maçı (15 Eylül 2024) Taraftarium, İdman Tv, Taraftarium24, Justin, beIN Sports Tod TV, Bein Sports 2 Kayserispor-Eyüpspor maçı (15 Eylül 2024) Taraftarium, İdman Tv, Taraftarium24, Justin, beIN Sports Tod TV, Bein Sports 2

Reis'in Hedefleri

Thomas Reis, Samsunspor'un yeni sezon hedefleri doğrultusunda en iyi performansı sergilemek ve takımı başarıya taşımak için çalışacağını belirtti. Taraftarların desteğinin önemine vurgu yaparak, birlik içinde büyük başarılara imza atacaklarına inandığını söyledi.

Editör: Zeliha YAKUT