Kavun ve Karpuz: Yazın En Güzel Hediyesi! Cildiniz ve Vücudunuz Size Teşekkür Edecek; Performansı Artırmanın Doğal Yolu Kavun ve Karpuz: Yazın En Güzel Hediyesi! Cildiniz ve Vücudunuz Size Teşekkür Edecek; Performansı Artırmanın Doğal Yolu

Sağlık Bakanlığı’nın 118. Dönem Devlet Hizmetleri Yükümlülüğü (DHY) kura çekimi 4 Eylül 2024 tarihinde canlı olarak gerçekleştirildi. Kura çekimi, saat 10:30’da başlayarak, Sağlık Bakanlığı’nın resmi internet sitesinde ve canlı yayın aracılığıyla duyuruldu. Kuraya katılan adaylar için tercih başvuruları 29 Ağustos - 2 Eylül 2024 tarihleri arasında alınmıştı.

Kura Sonuçları Nerede Yayınlanacak?

Sağlık Bakanlığı’nın 118. Dönem DHY kura sonuçları ve sonuçlara ilişkin noter onaylı belgeler, Genel Müdürlüğün internet adresinde (https://yhgm.saglik.gov.tr) ilan edilecek. Bu sayede adaylar, kura sonuçlarını resmi kaynaktan doğrulama imkanına sahip olacaklar.

Kura Sonucu İçin Gerekli Belgeler Nelerdir?

Kura sonucuna göre, yerleşen adayların teslim etmesi gereken belgeler şu şekilde sıralanmıştır:

Mal Bildirim Formu: Adayın mali durumunu belirten form.
Vesikalık Fotoğraf: Son altı ay içinde çekilmiş altı adet vesikalık fotoğraf.
Askerlik Durum Belgesi: Askerlik hizmetinin tamamlandığını veya muafiyet durumunu gösteren belge.
Adli Sicil Belgesi veya Adli Sicil Beyan Dilekçesi: Adayın sabıka kaydını gösteren resmi belge.
Sağlık Raporu: 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48. maddesi gereğince, hekimlik yapabilecek sağlık raporu.
Mazeret Belgeleri: Mazeret nedeniyle yerleşen adaylar, mazeret ön başvuruları için sisteme yükledikleri belgelerin asıllarını, göreve başladıkları birime teslim edecekler.

Editör: Havva Andırır