Sağlık Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen 118. Dönem Devlet Hizmetleri Yükümlülüğü (DHY) mazeret kurası 4 Eylül 2024 tarihinde canlı yayında yapılmıştır. Kura çekimi, saat 10:30’da başladı ve sonuçlar, Sağlık Bakanlığı'nın Genel Müdürlüğü'nün internet sitesinden duyurulacaktır. Kura sonuçlarına ilişkin noter onaylı belgeler de aynı adreste ilan edilecektir.

SAĞLIK BAKANLIĞI DHY (DEVLET HİZMETLERİ YÜKÜMLÜLÜĞÜ) KURA SONUÇLARI İSİM LİSTESİ | Sağlık Bakanlığı 118. Dönem Devlet Hizmetleri Yükümlülüğü mazeret kurası - atama sonucu SAĞLIK BAKANLIĞI DHY (DEVLET HİZMETLERİ YÜKÜMLÜLÜĞÜ) KURA SONUÇLARI İSİM LİSTESİ | Sağlık Bakanlığı 118. Dönem Devlet Hizmetleri Yükümlülüğü mazeret kurası - atama sonucu

DHY Kura Başvuru ve Tercih Tarihleri Nedir?

Kura için ön başvurular 5-8 Ağustos 2024 tarihleri arasında alınmıştır. Tercihler ise 29 Ağustos - 2 Eylül 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilmiştir. Başvurular ve tercihler, Sağlık Bakanlığı'nın belirlediği süreler içinde yapılmıştır ve sonuçların açıklanmasının ardından yerleşen adaylar gerekli belgeleri ilgili birimlere teslim etmelidir.

Sağlık Bakanlığı 118. Dönem DHY Kura Sonuçları Nasıl Sorgulanır?

Dönem DHY kura sonuçlarına, Sağlık Bakanlığı'nın Genel Müdürlüğü'nün internet sitesinden (https://yhgm.saglik.gov.tr) ulaşılabilir. Adaylar, bu site üzerinden sonuçları öğrenebilir ve ilgili belgeleri takip edebilirler. Kura sonuçları, canlı yayın sırasında açıklanan bilgilerin ardından güncel olarak bu site üzerinden erişilebilir olacaktır.

Kura Sonucunda Teslim Edilmesi Gereken Belgeler Nelerdir?

Kura sonuçlarına göre atanacak adayların teslim etmeleri gereken belgeler şunlardır:

Mal Bildirim Formu

Vesikalık Fotoğraf (6 adet, son altı ay içerisinde çekilmiş)
Askerlik Durum Belgesi
Adli Sicil Belgesi veya Adli Sicil Beyan Dilekçesi
Sağlık Raporu (657 sayılı Kanunun 48. maddesi hükmü gereğince hekimlik yapabileceğine dair tek hekimden alınan sağlık raporu)
Mazeret sonucu yerleşenler, mazeret başvurusu için sisteme yüklemiş oldukları belgelerin asıllarını görev başladıkları birime teslim edeceklerdir.

SAĞLIK BAKANLIĞI 118. DÖNEM DHY KURA SONUCU SORGULA!

Editör: Havva Andırır