İnşaat, gayrimenkul, uluslararası lojistik, gıda, imalat sanayisi, enerji ve madencilik gibi farklı sektörlerde faaliyet gösteren Pasifik Grubu'na bağlı Pasifik Donanım Yazılım ve Bilgi Teknolojileri AŞ (Pasifik Teknoloji), Borsa İstanbul'da işlem görmeye başladı. Gong töreni, Borsa İstanbul AŞ Genel Müdürü Korkmaz Ergun, Pasifik Grubu CEO'su Nusret Dur, Halk Yatırım Genel Müdürü Bülent Sezgin ve diğer iş dünyası temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşti.

Borsa İstanbul Genel Müdürü Ergun, Pasifik Teknoloji'nin dijital dönüşümlerde donanım ve yazılım alanlarında teknoloji çözümleri sunduğunu ifade ederek, şirketin halka arzının bu faaliyetleri daha da ileriye taşıma amacını taşıdığını belirtti. Ergun, 2024 yılında halka arzlarda, sayılarda ve tutarlarda artış olmasını temenni ettiğini ifade etti.

Pasifik Grubu CEO'su Nusret Dur ise Pasifik Teknoloji'nin bünyesindeki şirketlerin geniş bir hizmet yelpazesine sahip olduğunu ve kısa sürede önemli projelere imza attıklarını söyledi. Halka arza büyük ilgi olduğunu belirten Dur, 27 milyon TL nominal değerli halka arzlarına 4,4 kat talep geldiğini ve toplamda 2 milyon 453 bin 320 yatırımcının talepte bulunduğunu açıkladı. Yurt içi bireysel yatırımcılara tahsis edilen payların 2,5 katı, yurt içi kurumsal yatırımcılara tahsis edilen payların ise 8,7 katı talep alınması şirketi gururlandırdığını dile getirdi.

BORSA (8-9 Nisan) BİST işlemleri olacak mı, Borsa yarın kapalı mı, açık mı? BORSA (8-9 Nisan) BİST işlemleri olacak mı, Borsa yarın kapalı mı, açık mı?

Dur ayrıca, halka arzdan elde edilecek gelirin yatırım harcamalarında, AR-GE ve ürün geliştirme yatırımlarında, ve işletme sermayesinde kullanılacağını belirterek, şirketin sürdürülebilir büyüme ve başarı hikayesini daha geniş kitlelere duyurmak için ulusal ve küresel alanda güçlü adımlar atacaklarını ifade etti.