Galatasaray’ın dayanamadığı yıldız Fenerbahçe’ye mi geliyor? Sol bek için sürpriz transfer hamlesi mi yapıldı? Galatasaray’ın dayanamadığı yıldız Fenerbahçe’ye mi geliyor? Sol bek için sürpriz transfer hamlesi mi yapıldı?

Simone Arianne Biles Owens, 14 Mart 1997 tarihinde doğmuştur. San Antonio, Texas'ta dünyaya gelen Biles, Amerikan artistik cimnastik tarihinin en başarılı sporcularından biri olarak kabul edilmektedir. Şu anda 27 yaşındadır ve cimnastik alanındaki olağanüstü başarılarıyla adından söz ettirmektedir.

Simone Biles’ın Olimpiyat ve Dünya Şampiyonası Kariyeri

Simone Biles, tarihteki en çok madalya kazanan jimnastikçi olarak tanınmaktadır. Olimpiyatlarda toplam dokuz madalya kazanarak bu alanda beşinci en çok madalya sahibi kadın olarak yer almaktadır. Ayrıca, ABD'li bir jimnastikçi tarafından kazanılan en çok Olimpiyat madalyası unvanına sahiptir. Biles, 2024 Paris Olimpiyatları'nda kadınlar genel tasnif finalinde elde ettiği altın madalya ile kariyerine bir başarı daha eklemiştir.

Dünya Şampiyonası'nda da oldukça etkileyici bir performans sergileyen Biles, altı kez Dünya genel toplam şampiyonu, altı kez Dünya yer hareketleri şampiyonu, dört kez Dünya denge aleti şampiyonu, iki kez Dünya atlama masası şampiyonu ve dokuz kez ABD ulusal genel toplam şampiyonu olmuştur. Ayrıca, dört kez Dünya gümüş madalyası ve üç kez Dünya bronz madalyası sahibi olmuştur.

093225186 Simone Biles

Biles’ın Rekorları ve Başarıları

2019 yılında Simone Biles, jimnastikte Vitali Şerbo'nun 23 Dünya Şampiyonası madalyası rekorunu geçerek 24. ve 25. madalyalarını kazanmış ve toplamda 30 Dünya madalyasına ulaşmıştır. Bu başarıyla, hem Dünya Şampiyonası'nda hem de Olimpiyatlarda bireysel genel toplam dalında şampiyonluk kazanan altıncı kadın sporcu olmuştur. Ayrıca, 1996'da Liliya Podkopayeva'dan bu yana her iki unvanı aynı anda elde eden ilk kadın jimnastikçi olma özelliğini taşımaktadır. 1988'de Daniela Silivaştan bu yana tek bir Olimpiyat Oyunları veya Dünya Şampiyonası'nda her etkinlikte madalya kazanan ilk kadın jimnastikçi olarak tarihe geçmiştir.

Editör: Havva Andırır