Polis Amirleri Eğitimi Merkezi Müdürlüğü (PAEM) tarafından yapılacak komiser yardımcısı alımı için başvuru süreci başlamış bulunmaktadır. 360 erkek ve 90 kadın olmak üzere toplam 450 öğrenci alımı gerçekleştirilecektir. Adaylar başvurularını e-Devlet üzerinden yapabilirler. İşte, PAEM komiser yardımcısı alımı hakkında bilmeniz gereken detaylar:

KYK Yedek Yurt Sonuçları Sorgulama Ekranı Ne Zaman Aktif Oldu? 2024-2025 Eğitim Dönemi Ek Yurt Yerleştirme Sonuçları Belli Oldu Mu? KYK Yedek Yurt Sonuçları Sorgulama Ekranı Ne Zaman Aktif Oldu? 2024-2025 Eğitim Dönemi Ek Yurt Yerleştirme Sonuçları Belli Oldu Mu?

PAEM Başvuru Tarihleri Ne Zaman?

Başvurular 28 Ağustos 2024 tarihinde başlamış olup, 6 Eylül 2024 tarihinde sona erecektir. Adaylar, başvurularını Polis Amirleri Eğitimi Merkezi'nin resmi internet sitesi olan pa.edu.tr üzerinden e-Devlet şifresiyle gerçekleştirebileceklerdir.

PAEM Başvuru Ücreti Ne Kadar?

Başvuru ücreti olarak 1110 TL belirlenmiştir. Adaylar, bu ücreti 28 Ağustos 2024 Çarşamba günü saat 09:00’dan itibaren 6 Eylül 2024 Cuma günü saat 17:00’ye kadar Türkiye Halk Bankası Gölbaşı Şubesi/ANKARA'ya yatıracaklardır. Ücretin yatırılacağı hesap, "2024 YILI 7. DÖNEM PAEM GİRİŞ SINAVI" ismiyle açılmıştır.

PAEM Başvuru Şartları Nelerdir?

Başvuru yapacak adayların aşağıdaki şartları taşıması gerekmektedir:

Türk Vatandaşı Olmak: Adayların Türk vatandaşı olması gerekmektedir.
Eğitim Şartı: Örgün eğitim veren üniversitelerin en az dört yıl süreli fakültelerinden mezun olmak.
KPSS Puanı: 2023 ve 2024 yıllarında yapılan KPSS lisans puanı P3 türünden en az 75 puan almak.
Yaş Şartı: Sınavın yapıldığı yılın 1 Ocak tarihi itibariyle 28 yaşından gün almamış olmak. (01 Ocak 1997 ve sonrasında doğmuş olmak.)
Silah Taşımaya Engel Durum: Silah taşımaya veya silahlı görev yapmaya hukuki engeli bulunmamak.
Sağlık Şartları: Sağlık Yönetmeliği'nde belirtilen şartları taşımak.
Adli Sicil: Türk Ceza Kanunu'nda belirtilen suçlardan mahkum olmamak, affa uğramış olsa bile bu suçlardan mahkum olmamak.
Uyuşturucu ve Kumar: Uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanımı nedeniyle adli veya idari soruşturma altında olmamak.
Kamu Hakları: Kamu haklarını kullanmaktan yoksun bırakılmamış olmak.
Eğitim Kurumlarından Çıkarılma: Emniyet teşkilatı sağlık şartları yönetmeliği hariç, herhangi bir polis eğitim kurumundan çıkarılmamış olmak.
Siyasi Bağlantılar: Başvuru tarihinde herhangi bir siyasi partiye veya siyasi partilerin yan kuruluşlarına üye olmamak.
Güvenlik Soruşturması: Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması olumlu sonuçlanmış olmak.

Başvurular sırasında belirtilen tüm şartların eksiksiz yerine getirilmesi gerekmektedir. Adayların bu şartları sağladığından emin olduktan sonra başvuru yapmaları önem arz etmektedir.

Editör: Havva Andırır