Zafer Partisi Genel Başkan yardımcısı Sevdagül Tunçer kimdir? Sevdagül Tunçer aslen nereli, kaç yaşında ve mesleği ne? Zafer Partisi Genel Başkan yardımcısı Sevdagül Tunçer kimdir? Sevdagül Tunçer aslen nereli, kaç yaşında ve mesleği ne?

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, sosyal medya röportajı nedeniyle 18 gün tutuklu kalan Dilruba Kayserilioğlu ile İzmir Enternasyonal Fuarı'nda bir araya geldi. Bu görüşme, siyasi ve sosyal çevrelerde geniş yankı uyandırdı. Görüşme ile ilgili gelişmeleri ve tepkileri detaylandırmak üzere haberimizi sunuyoruz.

Özgür Özel'in Açıklamaları

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İzmir Enternasyonal Fuarı'nda gerçekleştirdiği görüşmede, Kayserilioğlu'nun haksız yere tutuklandığını belirtti. Özel, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, "İzmir Enternasyonal Fuarı'nda haksız tutukluluğu sona eren Dilruba ile bir araya geldik. Zaten hiç tutuklanmaması gerekiyordu... Bir daha sözünden, düşüncesinden dolayı hiçbir yurttaşımızın bu mağduriyetleri yaşamamasını umuyorum" dedi. Bu açıklama, kayıtlara geçen görüşmenin ardından dikkat çekici bir tartışma başlattı.

Özgür Öel

Cevdet Yılmaz'ın Tepkisi

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Özgür Özel'in görüşmesini eleştiren bir açıklama yaptı. Yılmaz, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, "Fikir hürriyeti, nefret söylemleri ile geniş toplumsal kesimlere hakaret etme hürriyeti değildir. Hiçbir demokratik siyasi ölçü insanlara küfredilmesini, açıkça hakaret edilmesini onaylamaz" şeklinde konuştu. Yılmaz, nefret söylemlerinin fikir hürriyeti adı altında himaye edilmesinin, gerçek anlamda fikir özgürlüğüne büyük darbe vurduğunu ifade etti.

Cevdet

Ömer Çelik'in Eleştirileri

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik de görüşmeye tepki gösterdi. Çelik, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, "Cumhurbaşkanımız Sn Recep Tayyip Erdoğan’a, Cumhurbaşkanlığı makamına ve vatandaşlarımıza yönelik hakaretler eden bir kişinin, CHP Genel Başkanı tarafından protokolde ağırlanması, alkışlanması ve üstüne taltif edilmesi asla kabul edilemez" dedi. Çelik, hakaret ve tahrik içeren açıklamaların, ilkel bir nefretin ve demokrasi düşmanı nefret siyasetinin ürünü olduğunu belirterek, "Her türlü nefret söylemiyle ve nefret siyasetiyle mücadelemiz en kararlı şekilde sürecektir" ifadelerini kullandı.,

Ömer Çelik

Editör: Havva Andırır