Esra Ronabar, Türk televizyon ve tiyatro dünyasının tanınmış isimlerinden biridir. 1978 yılında İzmir’in Ödemiş ilçesinde dünyaya gelmiştir. Sanata olan ilgisi genç yaşlarda ortaya çıkan Ronabar, ilk olarak Ankara Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Kimya Bölümü'nde eğitimine başlamış, ancak oyunculuk tutkusu nedeniyle eğitimini değiştirmiştir. Ankara Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Tiyatro Bölümü Oyunculuk Ana Sanat Dalı’ndan mezun olan Ronabar, oyunculuk kariyerine tiyatro ile adım atmıştır.

Esra Ronabar Kaç Yaşındadır ve Nerelidir?

Esra Ronabar, 1978 doğumlu olup 2024 itibarıyla 46 yaşındadır. İzmir’in Ödemiş ilçesinde doğmuş ve genç yaşlarda sanata yönelmiştir. Oyunculuk eğitimi aldığı dönemde, 1997 yılında Ankara Sanat Tiyatrosu’nda sahneye çıkarak, tiyatro dünyasında kendini göstermeye başlamıştır.

Untitled 2024 08 13T114712.999

Kariyerinde Öne Çıkan Projeler Nelerdir?

Esra Ronabar’ın televizyon kariyeri birçok reklam filmi ile başlamıştır. Ülker Çokokrem ve Alldays gibi markaların reklamlarında yer almış, bu süreçte geniş bir izleyici kitlesine ulaşmıştır. 2003 yılında başrollerinde Mehmet Aslantuğ, Ahu Türkpençe ve Ozan Güven’in yer aldığı 'Bir İstanbul Masalı' dizisinde Binnur Arhan karakteri ile büyük beğeni kazanmıştır.

ATV'nin Merakla Beklenen Dizisi Karadut'un Oyuncu Kadrosu Kimlerden Oluşuyor? Karadut'un Konusu ve Yayın Tarihi Hakkında Detaylar Neler? ATV'nin Merakla Beklenen Dizisi Karadut'un Oyuncu Kadrosu Kimlerden Oluşuyor? Karadut'un Konusu ve Yayın Tarihi Hakkında Detaylar Neler?

2010 yılında İstanbul Şehir Tiyatroları'nda çalışmaya başlayan Ronabar, 2013 yılında 'Sana Bir Sır Vereceğim' dizisinde Murat Han, Ekin Koç ve Demet Özdemir ile birlikte rol almıştır. Ancak dizinin çekimleri sırasında geçirdiği trafik kazası nedeniyle uzun süre ekranlardan uzak kalmıştır. Tedavi sürecinde de başka bir kaza geçirmiştir.

Editör: Zeliha YAKUT