Damla Aslanalp, hem güzellik yarışmasındaki başarısı hem de oyunculuk kariyerindeki rolleriyle tanınan bir isim olmuştur. Peki Damla Aslanalp nereli, kaç yaşında? İşte detaylar..

Damla Aslanalp Kimdir?

Damla Aslanalp, 14 Haziran 1990 tarihinde Almanya'nın Gelsenkirchen şehrinde dünyaya gelmiştir. Asıl adı Nergiz Damla Aslanalp olan Aslanalp, genç yaşta ilgi çekici bir kariyere adım atmıştır. Almanya'da başladığı sanat yolculuğu, birçok projede yer alarak dikkatleri üzerine çekmiştir.

Güzellik Yarışması Başarısı

Damla Aslanalp, 2013 yılında Almanya'nın Gelsenkirchen kentinde düzenlenen 'Miss Turkuaz' güzellik yarışmasında üçüncülük elde ederek adını geniş bir kitleye duyurmuştur. Bu başarı, onun sanat ve medya dünyasında daha geniş bir platforma erişmesini sağlamıştır.

Sanat Kariyerine Adım Atışı

2014 yılında, ünlü sanatçı ve yapımcı Mahsun Kırmızıgül tarafından seçilen Aslanalp, büyük bir projede rol alma fırsatı bulmuştur. Kırmızıgül'ün senaryosunu yazıp yönettiği 'Mardin İşi' adlı projede 130 genç kız arasında öne çıkan Aslanalp, dizinin adının değişmesiyle 'Kadim Dostum' adlı yapımda başrol oynamıştır. Bu projede İlker Aksum, Murat Eken, Tarık Papuççuoğlu ve Arif Erkin Güzelbeyoğlu gibi ünlü isimlerle birlikte rol almıştır.

‘Filinta’ Dizisindeki Rolü

Aynı yıl, TRT ekranlarında yayınlanan 'Filinta' adlı dizide Kudret Sabancı'nın yönetmenliğinde rol almıştır. Osmanlı döneminde geçen bir polisiye hikayede, Lara Zaharyas karakterine hayat veren Aslanalp, bu projeyle büyük beğeni kazanmıştır.

ATV'nin Merakla Beklenen Dizisi Karadut'un Oyuncu Kadrosu Kimlerden Oluşuyor? Karadut'un Konusu ve Yayın Tarihi Hakkında Detaylar Neler? ATV'nin Merakla Beklenen Dizisi Karadut'un Oyuncu Kadrosu Kimlerden Oluşuyor? Karadut'un Konusu ve Yayın Tarihi Hakkında Detaylar Neler?

Film ve Dizi Listesi

2014 - Filinta "Bir Osmanlı Polisiyesi" (Lara Zaharyas) - TV Dizisi
2014 - Kadim Dostum - TV Dizisi
 

Editör: Havva Andırır