20240305Aw155191 1Samsun'un Havza ilçesinde meydana gelen üzücü bir olayda, bir otomobilin karıştığı kazadan sonra kaçarken çarptığı trafik polisi şehit oldu, bir polis memuru ise yaralandı.

Olay, Samsun-Ankara karayolu Toybelen mevkisinde gerçekleşti. Ankara istikametine kaçan 55 SA 335 plakalı otomobili durdurmak için polis ekipleri harekete geçti. Havza Trafik Şube Müdürlüğü ekibi Üniversite Kavşağı'nda önlem aldı. Ancak aracı durdurmak isteyen polis memuru Orhan Mutlu, kaçan aracın çarpması sonucu hayatını kaybetti. Polis aracında bulunan diğer polis memuru Ali Suat Vanlı ise yaralandı ve Hastane'ye kaldırıldı.

Vedat Kıpçak kim, kaç yaşında, aslen nereli, suçu ne, hangi örgütün lideri? Vedat Kıpçak kim, kaç yaşında, aslen nereli, suçu ne, hangi örgütün lideri?

Olay yerinden kaçan sürücü Özgür B. ve yanındaki bir kişi, Havza İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yakalanarak gözaltına alındı.

Şehit polis memuru Orhan Mutlu'nun cenazesi, olay yeri incelemesinin ardından Havza Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Orhan Mutlu'nun aslen Samsun’un Vezirköprü ilçesi nüfusuna kayıtlı olduğu belirtildi.

Olayla ilgili başlatılan soruşturma devam ediyor.