Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), 2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) sonuçlarının açıklanmasının ardından adayların önünde tercih süreci başlıyor. Adaylar, ÖSYM'nin yayımladığı Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu'nu inceleyerek tercihlerini belirleyecekler. İşte detaylar:

YKS Tercih Kılavuzu Yayımlandı mı?

ÖSYM, 2024-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu'nu 16-23 Temmuz 2024 tarihleri arasında resmi internet sitesi üzerinden yayımladı. Bu kılavuz, adaylara tercih yapmadan önce ön bilgi sağlamak amacıyla hazırlanmıştır. Adaylar, tercihlerini belirlemeden önce kılavuzu dikkatlice incelemeli ve ÖSYM'nin duyurularını takip etmelidirler.

e Devlet'te erişime açıldı mı? || KYK burs başvurusu ne zaman ve nasıl yapılır? KYK bursu ne kadar? 2024-2025 KYK burs ne zaman, hangi tarihte yatacak? e Devlet'te erişime açıldı mı? || KYK burs başvurusu ne zaman ve nasıl yapılır? KYK bursu ne kadar? 2024-2025 KYK burs ne zaman, hangi tarihte yatacak?

YKS Tercihleri Ne Zaman Yapılacak?

YKS sonuçlarının açıklanmasının ardından adaylar, tercihlerini 25 Temmuz - 2 Ağustos 2024 tarihleri arasında yapabilecekler. Bu süreçte adaylar, Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu'nda yer alan bilgilere göre, tercih edecekleri üniversite bölümlerini ve kontenjanlarını belirleyerek tercihlerini gerçekleştirecekler.

YKS Tercih Nasıl Yapılacak?

Adaylar, tercih yaparken önceki yılların sıralamalarını ve puanlarını dikkate almalıdırlar. YKS tercihlerinde, en fazla 24 tercih hakkına sahiptirler. Tercih listelerini oluştururken, sıralamalarına uygun programları ve kontenjanları özenle seçmelidirler. Ayrıca, tercih edilen programların kazanıldığı takdirde kayıt yapmaya istekli olunması önemlidir.

Önemli Bilgilendirme ve Takip

Adaylar, tercih süreci boyunca ÖSYM'nin resmi internet sitesi üzerinden güncel duyuruları takip etmelidirler. Ayrıca, YÖK ATLAS gibi güncel veri kaynaklarından da destek alarak tercihlerini yaparken daha bilinçli kararlar verebilirler.

Editör: Havva Andırır