2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçları açıklanmasının ardından milyonlarca aday, üniversite hayallerini gerçeğe dönüştürmek için tercih sürecine odaklandı. ÖSYM tarafından 16 Haziran itibarıyla erişime açılan sınav sonuçları ile birlikte adaylar, tercihlerini yapacakları üniversiteleri belirlemeye başladılar. Şimdi ise gözler, "Üniversite kayıtları ne zaman başlıyor?" sorusuna çevrildi.

YKS Sonuçları Açıklandı, Şimdi Sıra Üniversite Kayıtlarında

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün'ün duyurusuna göre, 2024 YKS sonuçları adayların erişimine açıldı. Adaylar, sınav sonuçlarına ÖSYM'nin resmi internet sitesi üzerinden T.C. Kimlik numaraları ve aday şifreleriyle ulaşabildiler. Bu aşamada tercih yapacak adaylar, geleceklerini şekillendirecek üniversiteleri ve bölümleri seçmek için tercih kılavuzunu beklemeye başladılar.

2024 YKS Ek Tercih Sonuçları Açıklandı mı, hangi tarihte açıklanacak? YKS Ek Yerleştirme Sonuçları Ne Zaman Duyurulacak? 2024 YKS Ek Tercih Sonuçları Açıklandı mı, hangi tarihte açıklanacak? YKS Ek Yerleştirme Sonuçları Ne Zaman Duyurulacak?

Üniversite Kayıtları Ne Zaman Başlıyor?

Üniversite kayıt tarihleri, YKS tercih kılavuzunun ÖSYM tarafından yayımlanmasının ardından netleşecek. Tercihlerin sonuçlanmasının ardından, kazanan adaylar kayıt işlemlerini gerçekleştirebilecekler. ÖSYM'nin belirleyeceği takvime göre, adaylar kayıt sürecine başlamak için belirlenen tarihleri takip etmelidirler.
 

Editör: Havva Andırır