KPSS ORTAÖĞRETİM AÇIKLAMA TARİHİ SON DAKİKA: Ortaöğretim KPSS sonuçları ne zaman hangi tarihte açıklanacak? ÖSYM takvimi KPSS ORTAÖĞRETİM AÇIKLAMA TARİHİ SON DAKİKA: Ortaöğretim KPSS sonuçları ne zaman hangi tarihte açıklanacak? ÖSYM takvimi

Yılın ikinci ALES oturumu, 28 Temmuz 2024 tarihinde gerçekleştirildi. 3-12 Haziran 2024 tarihleri arasında başvuruları alınan bu sınav, akademik kariyer hedefleyen adaylar için büyük önem taşıyor. Şimdi ise ALES/2 sonuçlarının ne zaman açıklanacağı merak konusu oldu.

ALES/2 Sonuçları Açıklandı mı?

ALES/2 sınav sonuçları henüz açıklanmamıştır. ÖSYM'nin sınav takvimine göre, ALES/2 sonuçlarının açıklanma tarihi 16 Ağustos 2024 olarak belirlenmiştir. Adaylar, bu tarihte sonuçlarına erişim sağlayabilecekler.

ALES/3 Başvuru ve Sınav Tarihleri

ALES/3 sınavı için başvuru işlemleri 1-9 Ekim 2024 tarihleri arasında yapılacaktır. Sınav ise 17 Kasım 2024 tarihinde uygulanacak. ALES/3 sınav sonuçlarının açıklanma tarihi ise 6 Aralık 2024 olarak planlanmıştır.

Adaylar, ALES sonuçlarını öğrenmek için ÖSYM'nin resmi web sitesini düzenli olarak takip etmeleri ve sonuç açıklama tarihi yaklaştıkça bu bilgileri güncel olarak kontrol etmeleri önerilir.

Editör: Zeliha YAKUT