Kadirli'ye Modern Huzurevi: Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Temeli Atıldı Kadirli'ye Modern Huzurevi: Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Temeli Atıldı

Osmaniye'nin Kadirli ilçesine bağlı İlbistanlı köyü Eşeler Mahallesi'nde yaşayan 78 yaşındaki Fadime Baştürk ve 80 yaşındaki eşi Haydar Baştürk, aylardır sularının kesik olması nedeniyle büyük zorluklar yaşadıklarını belirtiyor.

SULAR KESİK, DERE SUYU İÇMEK ZORUNDA KALIYORLAR

Yaşlı çift, sularının 1 ay veya 2 aydan daha uzun süreler kesik olduğunu ifade ediyor. Bu süreçte içme suyu ihtiyacını karşılamak için dereden su taşıyan çift, bu durumun sağlık sorunlarına yol açtığını dile getiriyor. Haydar Baştürk, Alzheimer hastalığı nedeniyle su şişelerini sık sık unuttuğunu ve derede unutup geri döndüğünde çaresizlik yaşadıklarını aktarıyor.

SAĞLIK PROBLEMLERİ ARTIYOR

Fadime Baştürk, yaz aylarında dereden getirdikleri suyun içinde kurbağa, yılan ve diğer canlıların bulunduğunu belirterek, "O suyu içiyoruz mecbur. Yazın kurbağa olur, yılan olur. O suyu içiyoruz mecbur. Çamur, hasta oluyoruz, midemiz bulanıyor" diyor. Bu durumun özellikle sağlık sorunlarını artırdığını vurguluyor.

UNUTKANLIK HASTALIĞI VE SUYUN GETİRİLMESİ

Haydar Baştürk ise su sıkıntısının kendilerini çok etkilediğini belirterek, unutkanlık hastalığı nedeniyle su taşırken sık sık problemler yaşadığını anlatıyor. "Derede unutup geliyorum. Sonra geliyorum buraya 'hani suyu ne ettin' diyor, su yok. Ben geri gidiyorum suyu getiriyorum oradan" şeklinde konuşan Baştürk, yaşadıkları zorlukları dile getiriyor.

ÇÖZÜM BEKLİYORLAR

Yaşlı çift, sularının düzenli olarak gelmesini ve içme suyu sorunlarının çözülmesini yetkililerden talep ediyor. Haydar Baştürk, "Çare yok. İnsanız, suya muhtacız. Yaşadığımız sıkıntıyı görsünler, çözüm bulsunlar" diyor. Fadime Baştürk ise, "Suyumuzun kesilmemesini istiyoruz. Yaşlıyız, sağlığımızı düşünsünler" şeklinde konuşuyor.