Osmaniye'de İHH, AK Parti İl Başkanı Mehmet Sadi Binboğa ve çeşitli sivil toplum kuruluşları, İsmail Heniyye'nin şehit edilmesi ve Gazze için yürüyüş düzenledi. Yürüyüş, Zafer Camii'nden başlayıp Cumhuriyet Meydanı'nda sona erdi.

Whatsapp Image 2024 08 03 At 17.32.08 (1)

Yürüyüş Nasıl Gerçekleşti?

Yürüyüş, Osmaniye'deki Zafer Camii'nde toplanan kalabalığın, Gazze'deki zor duruma dikkat çekmek ve İsmail Heniyye'nin son çağrısını duyurmak amacıyla düzenlendi. İHH ve diğer sivil toplum kuruluşlarının organizasyonunda gerçekleştirilen yürüyüşe, AK Parti İl Başkanı Mehmet Sadi Binboğa da katıldı. Katılımcılar, Filistin bayrakları ve "Gazze'ye Özgürlük" yazılı pankartlarla yürüdü.

Whatsapp Image 2024 08 03 At 17.32.09

İsmail Heniyye Kimdir?

İsmail Heniyye, Filistinli siyasetçi ve Hamas'ın önemli liderlerinden biridir. Gazze'deki direnişin sembollerinden biri olarak bilinir. Heniyye, Gazze'deki abluka ve İsrail saldırılarına karşı direnişiyle tanınır. Şehit edilmesi, Filistin davası için büyük bir kayıp olarak değerlendirilmektedir.

Whatsapp Image 2024 08 03 At 17.32.04

Gazze İçin Son Çağrı

İsmail Heniyye'nin şehit edilmeden önce yaptığı son çağrı, Filistin halkının birliği ve Gazze'nin özgürlüğü için mücadele edilmesi yönündeydi. Heniyye, Filistin halkına birlik ve beraberlik mesajı vererek, işgal altındaki toprakların kurtarılması için uluslararası topluma seslenmişti.

Whatsapp Image 2024 08 03 At 17.32.08

Cumhuriyet Meydanı'nda Son Buldu

Zafer Camii'nden başlayan yürüyüş, Cumhuriyet Meydanı'nda sona erdi. Meydanda toplanan kalabalık, Gazze'ye destek mesajları verdi ve İsmail Heniyye'nin hatırasına saygı duruşunda bulundu. Organizasyonun sonunda, İHH temsilcileri ve diğer sivil toplum kuruluşlarının liderleri, kısa konuşmalar yaparak Filistin davasına destek çağrısında bulundu.

Whatsapp Image 2024 08 03 At 17.32.07 (1)

Memur-Sen Osmaniye Şube Başkanı Mahmut Kahraman'ın Konuşması

Yürüyüşün sonunda, Memur-Sen Osmaniye Şube Başkanı Mahmut Kahraman bir konuşma yaptı. Kahraman, konuşmasında İsrail'in saldırılarını lanetleyerek Filistin halkının yanında olduklarını belirtti. Kahraman, "İsrail'in yaptığı zulüm kabul edilemez. Filistin halkının direnişini destekliyor ve onlara olan desteğimizi bir kez daha yineliyoruz," dedi.

Whatsapp Image 2024 08 03 At 17.32.06

Osmaniye Halkının Desteği

Osmaniye halkı, düzenlenen yürüyüşe büyük ilgi gösterdi. Yürüyüş boyunca atılan sloganlar ve taşınan pankartlar, Gazze'deki durumun bir kez daha gündeme gelmesine vesile oldu. Yürüyüşe katılan vatandaşlar, Filistin halkının yanında olduklarını ve Gazze'deki zulmün sona ermesi için mücadele etmeye devam edeceklerini belirtti.

Uluslararası Destek Çağrısı

Yürüyüşte yapılan konuşmalarda, uluslararası topluma Filistin davasına destek verme çağrısında bulunuldu. Gazze'deki insanlık dramının sona ermesi ve Filistin halkının özgürlüğüne kavuşması için uluslararası toplumun daha fazla çaba göstermesi gerektiği vurgulandı.

Ücretli Usta Öğreticilerin Ekonomik ve Sosyal Haklarındaki Sorunlar Giderek Derinleşiyor: Osmaniye Meslek Eğitimciler Derneği Başkanı Elif Ünal’dan Çözüm Önerileri Ücretli Usta Öğreticilerin Ekonomik ve Sosyal Haklarındaki Sorunlar Giderek Derinleşiyor: Osmaniye Meslek Eğitimciler Derneği Başkanı Elif Ünal’dan Çözüm Önerileri

Osmaniye'de gerçekleştirilen bu yürüyüş, Filistin halkının yanında olunduğunu ve Gazze'deki zulme karşı sessiz kalınmayacağını bir kez daha gösterdi. İsmail Heniyye'nin şehit edilmesi, Filistin davası için önemli bir kayıp olsa da, Osmaniye halkının gösterdiği dayanışma ve destek, Filistin mücadelesinin devam edeceğinin bir işareti olarak değerlendirildi.

Editör: Murat Serdar Yıldız