Bakan Göktaş’tan 729 Şehit Yakını ve Gazi İçin Yeni Atama Haberi: Kamuya Atanacak Kişiler İçin Başvuru Şartları Neler? Bakan Göktaş’tan 729 Şehit Yakını ve Gazi İçin Yeni Atama Haberi: Kamuya Atanacak Kişiler İçin Başvuru Şartları Neler?

Siyaset arenasında aktif rol üstlenen Orhan Sarıbal, halkın ve meraklıların ilgisini çeken bir isim. İşte, Orhan Sarıbal'ın hayatı, kariyeri ve siyasi geçmişi hakkında detaylı bilgiler

Orhan Sarıbal Kimdir?

Orhan Sarıbal, Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü mezunudur. Siyasi kariyerine Gürsu'da Sosyal Demokrat Halkçı Parti (SHP) ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İlçe Yönetim Kurulu Üyeliği ile başlamıştır. CHP Bursa İl Delegesi ve Gürsu Belediye Meclis Üyesi olarak görev almıştır. Ayrıca Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği'ne bağlı Ziraat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi'nde çeşitli görevlerde bulunmuş ve çeşitli derneklerde başkanlık yapmıştır.

Orhan Sarıbal Siyasi Kariyeri

Orhan Sarıbal, 25., 26. ve 27. Dönemlerde Bursa Milletvekili olarak seçilmiş ve Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi olarak görev yapmıştır. Aynı zamanda CHP'nin 35., 36. ve 37. Kurultaylarında Parti Meclisi (PM) Üyesi seçilmiştir. CHP Genel Başkan Yardımcısı olarak Tarım Politikaları ve Tarım Örgütlerinden Sorumlu görevlerde bulunmuş ve CHP Genel Başkan Tarım Politikaları Başdanışmanlığı yapmıştır. Halen TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu üyesidir.

Orhan Sarıbal Nereli ve Kaç Yaşında?

Orhan Sarıbal, Erzincan'ın Refahiye ilçesinde dünyaya gelmiştir. Doğum tarihi 1966 olup, 2024 itibariyle 58 yaşındadır.

Orhan Sarıbal, siyaset sahnesinde önemli bir yere sahip olan deneyimli bir isimdir. Tarım ve köy işleri konularında uzmanlaşmış olan Sarıbal, halkın ve partisinin güvenini kazanmış ve birçok önemli görevde bulunmuştur.

Editör: Havva Andırır