Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen KPSS Ön Lisans sınavı, 1 Eylül 2024 tarihinde gerçekleştirildi. Sınavın ardından adaylar, sonuçlar için heyecanla bekliyor. KPSS Ön Lisans sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağı ve nasıl sorgulanacağı ile ilgili detaylar merak ediliyor.

KPSS Ön Lisans Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

KPSS Ön Lisans sınavının sonuçları, ÖSYM'nin belirlediği takvime göre 20 Eylül 2024 tarihinde açıklanacak. Sonuçların açıklanacağı gün, adaylar sınav sonuçlarını ÖSYM'nin resmi internet sitesinden öğrenebilecekler. Adaylar, sonuçlarını https://sonuc.osym.gov.tr adresinden T.C. Kimlik Numarası ve şifreleri ile sorgulayabilecekler.

KPSS Ön Lisans Sonuçları Nasıl Sorgulanacak?

KPSS Ön Lisans sonuçları, ÖSYM'nin sonuç açıklama sayfası üzerinden erişilebilir olacak. Adaylar, belirtilen tarihte https://sonuc.osym.gov.tr adresine giriş yaparak sonuçlarını görüntüleyebilecekler. Sorgulama işlemi, T.C. Kimlik Numarası ve aday şifresi ile yapılacak.

Kpss Ön Li̇sans

KPSS Ön Lisans Sınavı Değerlendirme Süreci Nasıl İşleyecek?

KPSS Ön Lisans sınavında adayların Genel Yetenek ve Genel Kültür testleri üzerinden elde ettikleri standart puanlar, ağırlıklandırılarak KPSS puanlarına dönüştürülecek. Genel Yetenek ve Genel Kültür testlerinin her birinin ağırlığı 0,5 olarak belirlenecek. Bu ağırlıklara göre, standart puanlar kullanılarak ağırlıklı standart puanlar (ASP) hesaplanacak.

Öğretmen atama krizinde Milli Eğitim Bakanı Tekin son noktayı koydu! Şimdi gözler Danıştay'da Öğretmen atama krizinde Milli Eğitim Bakanı Tekin son noktayı koydu! Şimdi gözler Danıştay'da

Adayların ASP’leri kullanılarak KPSS Ön Lisans düzeyi için KPSSP93 puanları hesaplanacak. KPSS puanları, 100 üzerinden değerlendirilerek puan dağılımı elde edilecek ve B Grubu kadrolara yerleştirme işlemleri bu puanlar esas alınarak yapılacak.

Editör: Mehmet Çetil