Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülen'in ölümü üzerine yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, Gülen'in "vatansız" olarak öldüğü vurgulanarak, bu durumun FETÖ'den zarar gören vatandaşların acılarını dindiremeyeceği belirtildi.

Fetullah Gülen’in Vefatı Sonrası Vasiyeti Ortaya Çıktı: Cenazesi Türkiye’ye Gönderilecek Mi? Fetullah Gülen’in Vefatı Sonrası Vasiyeti Ortaya Çıktı: Cenazesi Türkiye’ye Gönderilecek Mi?

Açıklamada Neler Vurgulandı?

Bakanlık, Fetullah Gülen'in mankurtlaştırdığı bireylerle Türk milletinin bağımsızlığına yönelik büyük zararlar verdiğini hatırlattı. Yapılan açıklamada, "Bu hainin 'vatansız' olarak ölmesi ve sonsuza kadar böyle anılacak olması, vatanına ihanet edenlerin kaçınılmaz sonunu göstermesi bakımından ibretliktir" ifadelerine yer verildi. MSB, halen bu yapının etkisinde kalarak vatana ihanet eden bireylerin de ders alması gerektiğini vurguladı.

Mücadele Kararlılığı Nasıldır?

Açıklamanın devamında, FETÖ ve diğer terör örgütleriyle mücadelede kararlılıkla devam edileceği ifade edildi. "Her türlü değeri istismar ederek insanımıza ve ülkemize ihanet eden başta FETÖ olmak üzere tüm terör örgütleriyle mücadelemiz, kökleri kazınana kadar azim ve kararlılıkla devam edecektir" denildi.

Şehitlere Saygı ve Minnet

Son olarak, açıklamada 15 Temmuz şehitleri başta olmak üzere tüm şehitlere rahmet ve minnetle anıldıkları, gazilere ve şehit ailelerine de saygı ve şükran sunulduğu belirtildi. Bu ifadelerle, FETÖ'nün neden olduğu acıların unutulmadığı mesajı verildi.

Editör: Havva Andırır