Elis Özbay, 2024 Paris Olimpiyat Oyunları'nda mücadele eden ilk Türk kadın milli kürekçi olarak tarihe geçti. 22 yaşındaki sporcu, olimpiyatlarda elde ettiği başarılarla dikkat çekiyor. Özbay, bu organizasyonda tek çifte kategorisinde yarışarak önemli bir başarıya imza attı.

Kariyer Başarıları Neler?

Elis Özbay, 2020 yılında U23 Şampiyonası'nda iki tek kategorisinde birinci olarak dikkat çekti. Aynı yıl Zagrep'te düzenlenen Dünya Şampiyonası'nda ise üçüncülük elde ederek uluslararası alanda adından söz ettirdi. Özbay, Fenerbahçe Spor Kulübü'nün sporcusu olarak hafif kilo tek çifte kategorisinde Avrupa ve Dünya Şampiyonası'nda altın madalya kazandı.

Paris Olimpiyatları Performansı

Paris Olimpiyatları'nda tek çifte elemelerinde 7:57.06'lık derecesiyle dördüncü olan Elis Özbay, repesaj mücadelesine çıkma hakkı kazandı. Repesaj mücadelesinde Singapur, İran ve Cezayir'den rakipleriyle yarışan Özbay, ikinci olarak çeyrek finale yükseldi. Yarı final mücadelesi 30 Temmuz Salı günü yapılacak.

Kerem Aktürkoğlu İlk 11'de olacak mı? Kızılyıldız - Benfica maçı ne zaman, nerde, saat kaçta? Kızılyıldız - Benfica maçı hangi kanalda? Kerem Aktürkoğlu İlk 11'de olacak mı? Kızılyıldız - Benfica maçı ne zaman, nerde, saat kaçta? Kızılyıldız - Benfica maçı hangi kanalda?

Eğitim ve Kişisel Bilgiler

Elis Özbay, Yeditepe Üniversitesi Lojistik Yönetimi bölümünde eğitim görmektedir. Spor kariyerinde gösterdiği başarıların yanı sıra, eğitimine de devam etmektedir.

Editör: Zeliha YAKUT