Türk basketbolunun sevilen isimlerinden Asım Pars, Bosna Hersek'teki evinde ölü bulundu. 48 yaşındaki eski milli basketbolcu, Tuzla kantonunun Tojsici mahallesinde bulunan evinde yaşamını yitirdi. Pars’ın ölüm haberi, basketbol camiasında büyük bir üzüntüyle karşılandı.

Asım Pars Kimdir?

Aslen Bosnalı olan ve doğum adı Asım Pašcanović olan eski milli basketbolcu, 1976 yılında Tuzla’da doğdu. Basketbol kariyerine Sloboda takımında başlayan Pars, genç takım ile eski Yugoslavya şampiyonu olmayı başardı. Türkiye'de Galatasaray, Ülkerspor, Tofaş, Fenerbahçe, Efes Pilsen, Türk Telekom, Pınar Karşıyaka ve Erdemir gibi önemli kulüplerde forma giydi. Ayrıca Dinamo Moskova ve Lokomotiv Rostov'da da birkaç sezon oynadı. Türk vatandaşlığına geçtikten sonra Pars soyadını alan oyuncu, Türk milli takımıyla 2001 EuroBasket'te gümüş madalya kazandı.

Boavista-Benfica maçı yayın linki, ŞİFRESİZ mi? Boavista-Benfica maçı ne zaman hangi kanalda, saat kaçta, canlı nereden izlenir? Boavista-Benfica maçı yayın linki, ŞİFRESİZ mi? Boavista-Benfica maçı ne zaman hangi kanalda, saat kaçta, canlı nereden izlenir?

Asım Pars’ın Hastalığı Nedir ve Neden Öldü?

Asım Pars'ın ölümüyle ilgili yapılan ilk açıklamalarda, intihar ettiği belirlendi. Tuzla Kantonu İçişleri Bakanlığı Emniyet Müdürlüğü'nün yaptığı açıklamada, Pars’ın kendini asarak intihar ettiği doğrulandı. Pars’ın ölümüne dair detaylar ve kesin ölüm nedeni, yapılacak adli tıp incelemesinin ardından netlik kazanacak. Basketbol dünyasında derin bir iz bırakan Pars’ın vefatı, spor camiasını yasa boğdu.

Editör: Mehmet Çetil