Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan son değerlendirmelere göre, yurdun belirli bölgelerinde gök gürültülü sağanak yağışlar etkili olacak. Özellikle Osmaniye, Adana, Kahramanmaraş, Kastamonu ve Konya illerinde yağışların yerel olarak kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Bu bölgelerde yaşayan vatandaşların olumsuz hava koşullarına karşı tedbirli olmaları gerekiyor.

Havadurumu3113644

Yağışlar Ne Zaman Etkili Olacak?

Yağışların, öğleden sonra ve akşam saatlerinde etkili olması bekleniyor. Özellikle Osmaniye ve Kastamonu çevrelerinde, Adana'nın kuzey kesimlerinde, Kahramanmaraş'ın güneybatısında ve Konya'nın kuzey ile batı bölgelerinde kuvvetli gök gürültülü sağanak yağışlar öngörülüyor.

ON NUMARA SONUÇLARI SON DAKİKA: 13 Eylül 2024 On Numara çekilişinde büyük ikramiye kazandıran numaralar hangileri? ON NUMARA SONUÇLARI SON DAKİKA: 13 Eylül 2024 On Numara çekilişinde büyük ikramiye kazandıran numaralar hangileri?

Havadurumu212121

Hangi Olumsuzluklar Bekleniyor?

Meteoroloji, ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiğini belirtti. Vatandaşların, bu tür risklere karşı gerekli önlemleri alması ve mümkün olduğunca açık alanlarda bulunmamaları tavsiye ediliyor. Ayrıca, sürücüler için yol koşullarının bu tür hava olaylarından etkilenebileceği göz önünde bulundurulmalı ve sürüş esnasında dikkatli olunmalı.

Editör: Murat Serdar Yıldız