Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK), temmuz ayının son günlerinde faiz kararını belirlemek üzere bir araya gelecek. Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak? Merkez Bankası temmuz ayı PPK toplantısı tarihi ne zaman?

Merkez Bankası Faiz Kararı Ne Zaman Açıklanacak?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK), temmuz ayının son günlerinde faiz kararını belirlemek üzere bir araya gelecek. Bu toplantı, Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan başkanlığında gerçekleştirilecek. Yatırımcılar ve ekonomik çevreler tarafından merakla beklenen bu karar, önceden açıklanan bir takvim çerçevesinde belirlenmiş durumda.

Merkez Bankası temmuz ayı PPK toplantısı tarihi ne zaman?

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, 23 Temmuz Salı günü yılın altıncı faiz kararını belirlemek üzere toplanacak. Alınan karar, toplantının hemen ardından saat 14.00'te kamuoyuyla paylaşılacak. Toplantının ardından karar, kısa gerekçesi ile birlikte Merkez Bankası internet sitesinde açıklanacak.

Toplantı Tarihlerindeki Değişiklikler

TCMB Başkanı Fatih Karahan'ın katılacağı uluslararası toplantılar nedeniyle, temmuz ayındaki PPK toplantısının tarihi 25 Temmuz'dan 23 Temmuz'a çekilmişti. Ağustos ayındaki toplantı ise 22 Ağustos'tan 20 Ağustos'a alınmış durumda. Karahan, G20 Maliye Bakanları ve Merkez Bankası Başkanları Toplantısı ile Jackson Hole Ekonomi Politikası Sempozyumu'na katılacak.

Yeni Emeklilik Sistemi Nasıl Şekillenecek, Emeklilik Yaşı Artacak mı ve Milyonlarca Çalışanı Hangi Değişiklikler Bekliyor? Yeni Emeklilik Sistemi Nasıl Şekillenecek, Emeklilik Yaşı Artacak mı ve Milyonlarca Çalışanı Hangi Değişiklikler Bekliyor?

Haziran Ayında Belirlenen Rakam

Merkez Bankası, haziran ayında gerçekleşen son toplantıda politika faizini beklentilere paralel olarak yüzde 50 seviyesinde sabit tutmuştu. Bu karar, piyasaların beklentilerine uygun bir şekilde alınmıştı. TCMB, yıl sonu enflasyon hedefini ise yüzde 38 olarak açıklamıştı. Piyasaların beklentisi ise yüzde 40-45 aralığında seyretmekteydi.

Piyasaların Beklentisi

Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV), faiz indirimi için eylül ayından itibaren koşulların uygun olacağını belirtmişti. Bu beklenti, piyasalar tarafından yakından takip edilmekte ve Merkez Bankası'nın alacağı kararlar büyük bir merakla beklenmektedir. Merkez Bankası'nın temmuz ayındaki faiz kararı, ekonomik dengeler ve piyasa beklentileri açısından büyük önem taşımaktadır.

Editör: Murat Serdar Yıldız