Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Kasım ve Nisan aylarındaki birer haftalık ara tatil uygulamasını devam ederek, öğrencilere bu dinlenme ve nefes alma fırsatını sürdürecek.

Ancak, MEB'in eğitim-öğretim iş günlerini artırmaya yönelik hazırlık içinde olduğu haberleri de gündeme bomba gibi düştü. Buna göre, 180 olan eğitim-öğretim iş gününün 200 güne çıkarılması hedefleniyor. Bu düzenleme ile öğrencilerin daha uzun süre okula gitmeleri sağlanacak.

MEB 2024 TAKVİMİ, ÖĞRETMEN atamaları nasıl yapılacak, mülakat var mı? Öğretmen ne kadar kontenjan var? MEB 2024 TAKVİMİ, ÖĞRETMEN atamaları nasıl yapılacak, mülakat var mı? Öğretmen ne kadar kontenjan var?

2019-2020 eğitim-öğretim yılından bu yana 11 haftaya düşürülen yaz tatili süresinin tekrar gözden geçirilebileceği de belirtiliyor. Türkiye'deki yaz tatili süresi, diğer ülkelerle kıyaslandığında hala oldukça uzun. Örneğin, Finlandiya ve Amerika'da öğrenciler 10-11 hafta, Estonya'da ise 11.5 haftalık yaz tatiline sahipken, Türkiye'de bu süre 11 hafta olarak uygulanmaktadır.

MEB'in bu düzenlemelerle eğitim kalitesini artırmayı ve öğrencilerin akademik başarılarını desteklemeyi hedeflediği belirtiliyor. Gözler, bu beklenen değişikliklerin nasıl yürürlüğe konulacağında.