MasterChef Türkiye'de haftanın son dokunulmazlık mücadelesi, Mavi ve Kırmızı takımlar arasında gerçekleştirildi. Şefler, yarışmacılardan Türk mutfağına yurt dışından gelmiş olan lezzetlerden bir menü hazırlamalarını istedi. 7 farklı yemekle yapılan bu zorlu mücadelede, şeflerin tadımları sonrasında kazanan takım belirlendi.

Dokunulmazlık Mücadelesinin Detayları Nasıldı?

Yarışmada Kırmızı takım, Humus, Ispanak Boranisi, Kapuska, Haçapuri, Patatesli Hıngal, Trileçe ve Supangle gibi yurt dışından gelmiş lezzetleri hazırladı. Yapılan tadımlar sonucunda Kırmızı takım, 7 yemekten 5'inde başarı göstererek haftanın 3. ve son dokunulmazlık mücadelesini kazandı. Bu galibiyetle Kırmızı takım, haftayı 3-0'lık bir üstünlükle tamamlamış oldu.

Bireysel Dokunulmazlığı Kim Kazandı?

Mavi takım, dokunulmazlığı kaybettikten sonra bireysel dokunulmazlık mücadelesine katılan isimler arasında sıfır atık konsepti ile yaratıcı tabaklar hazırladı. Bu yarışmada Hakan, Alper ve Ezgi ön plana çıkan yarışmacılar oldu. Şefler tarafından en başarılı tabak olarak Hakan'ın tabağı değerlendirildi, ancak bireysel dokunulmazlığı oy çokluğuyla Alper kazandı.

66F70Ff9D3225E182421E63F

Başpehlivan Ali Altun kimdir, aslen nereli ve kaç yaşındaydı? Başpehlivan Ali Altun neden öldü hastalığı neydi? Başpehlivan Ali Altun kimdir, aslen nereli ve kaç yaşındaydı? Başpehlivan Ali Altun neden öldü hastalığı neydi?

Eleme Adayları Kimler Oldu?

Bireysel dokunulmazlığı kazanan Alper, kaybeden takımda bulunan Hakan’ın ismini vererek 5. eleme adayı oldu. Takım içindeki oylama sonucunda eleme potasına giren son isim ise Akın olarak belirlendi. Böylelikle, 3-0 dokunulmazlığı kaybeden Mavi takımdan Bera, Semih, Erim, Kaan, Hakan ve Akın, haftanın eleme adayları olarak belirlendi.

Editör: Mehmet Çetil