MasterChef'in yeni sezonunda heyecan dorukta! Yarışmanın bu akşamki bölümünde içli köfte düelloları izleyicileri ekrana kilitlemeyi başardı. Geleneksel Türk mutfağının sevilen lezzeti içli köfte, yarışmacılardan beklendi ve izleyiciler tarafından merakla takip edildi. İçli köfteyi evde yapmak isteyenler için ise detaylı bir tarif sunuyoruz.

İçli Köfte Tarifi

İçli köfte yapımı için gerekli malzemeler:

HAMSTER KOMBAT SON DAKİKA 19 Eylül 2024 Hamster Kombat günlük şifre açıklandı! Telegram Hamster Kombat günlük kombo kartları 19 Eylül 2024 HAMSTER KOMBAT SON DAKİKA 19 Eylül 2024 Hamster Kombat günlük şifre açıklandı! Telegram Hamster Kombat günlük kombo kartları 19 Eylül 2024

Yarım kilo kıyma
5 bardak ince bulgur
1 adet büyük boy soğan
2 yemek kaşığı pul biber
Tuz
Karabiber
İç Harcı İçin:

1 kilo kıyma
1 bardak iri dövülmüş ceviz
4 adet büyük boy soğan
Antep fıstığı
Pul biber
Tuz

İçli Köfte Nasıl Yapılır?

İç Harcı Hazırlığı: İçli köftenin en önemli aşamalarından biri iç harcının hazırlanmasıdır. Bunun için bir tavaya kıymayı alın ve kavurun. İnce doğranmış soğanları ekleyip kavurmaya devam edin. Ardından ceviz, Antep fıstığı, pul biber ve tuzu da ekleyerek malzemelerin birbirine geçmesini sağlayın. Altını kapatıp harcı soğumaya bırakın.

Dış Harcın Hazırlanması: Büyük bir kaba ince bulguru ve diğer malzemeleri alın. Su ekleyerek yoğurmaya başlayın. Bulgurun suyu çekmesi ve malzemelerin bir araya gelmesi için yoğurma işlemine devam edin. Karışım istenilen kıvama geldiğinde yumurta büyüklüğünde parçalar kopararak yuvarlayın ve avucunuzla bastırarak ortasını oyun.

İçli Köfteyi Şekillendirme ve Pişirme: Avucunuzun içine aldığınız parçaların içine hazırladığınız iç harçtan koyun. Daha sonra parçaları kapatıp oval veya uzun köfte şeklini verin. Hazırladığınız köfteleri kızgın yağda kızartarak pişirin.

Editör: Havva Andırır