CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal, bugün Halk TV'de İsmail Küçükkaya ile Yeni Bir Sabah programının konuğu oldu. Peki, Mahmut Tanal kimdir, kaç yaşında ve nereli? İşte detaylar:

MAHMUT TANAL KİMDİR?

Mahmut Tanal, 1 Ocak 1961 tarihinde Hilvan'ın Bahçecik köyünde dünyaya geldi. Türk siyasetçi ve eski avukat olan Tanal, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olduktan sonra İstanbul Barosu'na kayıtlı serbest avukat olarak çalışmıştır. Aynı zamanda Bahçeşehir ve Okan Üniversitelerinde Siyaset Okulu Programı'ndan sertifika almıştır.

SİYASİ KARİYERİ

Mahmut Tanal, siyasi kariyerine 2011 Türkiye genel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul milletvekili olarak başlamıştır. Haziran 2015 ve Kasım 2015 Türkiye genel seçimlerinde de tekrar CHP İstanbul milletvekili olarak meclise girmiştir. Ayrıca 24 Haziran 2018 genel seçimlerinde CHP İstanbul 1. bölge milletvekili adayı olmuştur.

ÜYELİKLERİ VE AKTİVİTELERİ

Mahmut Tanal, siyasi hayatının yanı sıra birçok derneğin üyeliğini yapmıştır. Bunlar arasında Atatürkçü Düşünce Derneği, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Türk Ceza Hukukçuları Derneği ve Tüketiciyi Koruma Derneği bulunmaktadır.

ÖZEL HAYATI

Orta düzeyde Almanca bilen Mahmut Tanal, evli ve 2 çocuk babasıdır.

Üç Kız Kardeş Kanal D bugün var mı, 18 Mayıs akşam yeni bölümü yayınlanacak mı? Üç Kız Kardeş Kanal D bugün var mı, 18 Mayıs akşam yeni bölümü yayınlanacak mı?

Mahmut Tanal'ın Halk TV'de İsmail Küçükkaya ile Yeni Bir Sabah programındaki konuşmaları ve gündeme dair yorumları izleyiciler tarafından ilgiyle takip ediliyor.