Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında öğrencilerin yerleşim tercihlerinin güncellenmesi süreci devam ediyor. 2024 LGS yerleştirme işlemlerinde, 2. tercih sonuçları 29 Temmuz 2024 tarihinde açıklanmıştı. Bu sonuçların ardından, 3. tercihler yani ikinci nakil başvuruları için tarih aralığı belirlenmiş durumda. Peki, 2024 LGS 3. tercih (ikinci nakil) başvuruları ne zaman yapılacak?

LGS 2. Nakil Başvurusu Nasıl ve Nereden Yapılır?

LGS 2. nakil başvuruları, 29 Temmuz ile 2 Ağustos 2024 tarihleri arasında alınacak. Başvurular, e-Okul sistemi üzerinden yapılabilecektir. Öğrenciler, e-Okul sistemine giriş yaptıktan sonra "Sınav ve Nakil İşlemleri" bölümünden gerekli adımları takip ederek nakil başvurusunu gerçekleştirebilirler.

KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklanma Tarihi Belli Oldu Mu? 2024 KPSS Ön Lisans Sınav Sonuçları Nereden ve Nasıl Sorgulanır? İşte Sonuç Sorgulama Ekranı ve ÖSYM'nin Son Dakika Duyurusu KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklanma Tarihi Belli Oldu Mu? 2024 KPSS Ön Lisans Sınav Sonuçları Nereden ve Nasıl Sorgulanır? İşte Sonuç Sorgulama Ekranı ve ÖSYM'nin Son Dakika Duyurusu

LGS 2. Nakil Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

İkinci nakil başvurularının sonuçları, yerleştirme işlemlerinin tamamlanmasının ardından 5 Ağustos 2024 tarihinde ilan edilecektir. Bu tarihte, öğrencilerin nakil sonuçları ve yerleşim bilgileri açıklanacak.

Hiçbir Yere Yerleşemeyen Öğrenciler İçin Süreç Nasıl İşleyecek?

6 - 14 Ağustos 2024 tarihleri arasında boş kalan kontenjanlara, hiçbir yere yerleşemeyen öğrenciler için il/ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonları tarafından yerleştirme başvuruları alınacaktır. Ayrıca, yatılılık başvuruları 19 - 23 Ağustos 2024 tarihlerinde alınacak ve yatılılık yerleştirme sonuçları 26 Ağustos 2024 tarihinde açıklanacaktır.

Nakil İşlemleri Kaç Dönemde Gerçekleşecek?

LGS nakil işlemleri, iki dönem halinde yapılacaktır. Öğrenciler, sınavla ve yerel yerleştirme kapsamında açık kalan kontenjanlara başvuru yapabilirler. Her iki dönemde de merkezî sınav puanı ile öğrenci alan okullar için en fazla 3, yerel yerleştirmeyle öğrenci alan okullar için de en fazla 3 tercih yapılabilecektir.

Editör: Havva Andırır